Genieten van licht, warmte en gezelligheid…

Het duurt niet lang meer of de kortste dag van het jaar ligt al weer achter ons.

Op vele manieren vieren we eind december de terugkeer van het licht met warmte en gezelligheid. Of je nu binnen op de bank bij de houtkachel zit of je staat buiten in de tuin met een dampend glaasje glühwein te staren naar de dansende vlammen in de terraskachel, een fijn knisperend houtvuur is genieten.

Vuur is emotie. Al sinds de eerste dagen van de mensheid biedt een mooi brandend vuur ons veiligheid, troost, warmte en gezelligheid. Op vuur wordt lekker eten bereid. Bij vuur worden mooie herinneringen opgehaald of sterke verhalen verteld. Vuur is niet voor niets onderdeel van vele tradities over de hele wereld.

Niet alleen word je blij van een mooi brandend vuur, ook het maken van een vuur doet iets met je. Het is zo lekker 'ambachtelijk', een vuur stoken. Hout zagen, hout hakken, hout stapelen. Hout de tijd geven om te drogen tot het klaar is om een perfect vuur te stoken. Daarna een mooie stapel hout in je kachel opbouwen, netjes volgens de Zwitserse methode: grote blokken eerst, dan iets kleinere blokken en bovenop de aanmaakhoutjes. Natuurlijk geen geklooi met allerlei flessen rommel, maar gewoon vuur maken met hout en lucifers. Ja, het heeft iets ambachtelijks en dat voelt fijn. En zo zit je dus heerlijk te genieten van het door jou zelf gemaakte vuur.

Je geniet graag van de mooie dingen in het leven en de gezelligheid van een mooi brandend vuur hoort daar natuurlijk bij. Tegelijkertijd ga je bewust om met je omgeving. Je wilt niet dat jouw gezellige vuurtje een bron van ergernis is voor je buren. Je stookt milieubewust: als het weer het toelaat, met goed hout en het vuur op de juiste manier gemaakt. Dan wil je ook een houtkachel die maximaal bijdraagt aan de gezelligheid en tegelijkertijd zo schoon en effectief mogelijk stookt. RENY biedt je een uitgebreid assortiment aan houtkachels met een zeer efficiënte verbranding waarbij de uitstoot van rook en roet minimaal is en waarmee je dus verantwoord kunt stoken.

Met een houtkachel van RENY creëer je zowel binnen als buiten een fijne plek met behaaglijke warmte en sfeervol vuur. Zo genieten we ook in deze donkere maanden van licht, warmte en gezelligheid.

Kijk voor meer informatie op www.reny.nl