Foto: pergola-ideeen-buitenleven

Een vliegende start voor het barbecueseizoen

Hebben de eerste zonnige dagen ook jouw barbecuehonger aangewakkerd? Hoog tijd voor gloeiende kolen, grillende hamburgers en frisse drankjes.

03 Juli 2024

En zelfs als het wisselvallige weer roet in het eten dreigt te gooien, maak je onder je terrasoverkapping de eerste barbecues van het seizoen gegarandeerd tot een gezellig succes.

Genieten met je gasten

Je nodigt familie of vrienden uit en legt hen graag in de watten. Toch is het fijn als je zelf ook deel van het gezelschap kan zijn. Zonde dus als een regenbui je gasten naar binnen doet vluchten en jij eenzaam de vleesjes moet braden buiten. Met een terrasoverkapping zit iedereen beschut tegen weer en wind, inclusief jij als ‘grillmaster’ van dienst. Meer nog: met de kantelbare (of zelfs openschuifbare) daklamellen regel je de zon of schaduw perfect naar wens.

Van apero tot slaapmutsje

Een stijlvolle ontvangst met een hippe mocktail, een glas bubbels of een schuimend biertje? Check. Heerlijk lang tafelen en keuvelen? Dubbelcheck. Gezellig afronden met een slaapmutjes? Check, check, check. Ook als je barbecuegasten tot lang na zonsondergang blijven plakken, kan je beschut, warm en verlicht buiten blijven nakaarten. Onder je overkapping zit je net zo comfortabel als binnen.

Outdoorkeuken voor echte foodies

Je barbecuetoestel in huis nemen is geen goed idee, hem onder je overkapping zetten kan gelukkig perfect. Het open karakter van de constructie maakt dat de rook altijd buiten kan, terwijl jij warm en droog blijft. Mogen er meer culinaire toeters en bellen zijn? Je overkapping is de ideale locatie om een complete buitenkeuken te installeren, kwestie van goed uitgerust te zijn daar waar het ertoe doet: in open lucht, dicht bij je gasten.

Het comfort van binnen met de charme van buiten

Dat je omringd bent door de natuur is een van de succesingrediënten van een barbecue – naast lekker eten en drinken, en goed gezelschap uiteraard. Met een moderne terrasoverkapping voeg je daar het comfort van binnen aan toe. Beschut tegen regen en wind dankzij opties als (glazen) schuifwanden of screens en met verwarmingselementen, ledverlichting en een streepje muziek. Kortom: door de juiste accessoires te integreren in je overkapping heb je alle mogelijkheden bij de hand.

Laat niets aan het toeval over terwijl je je barbecuehart sneller doet slaan. Ontdek de mogelijkheden van een terrasoverkapping voor jouw thuis op www.renson.net.

Meer van Renson
Reacties