Foto: 665ee5c3952e1

Een verrassend groen cadeau

Lief om te geven, feestelijk om te krijgen: Blooms out of the Box. Het is plantenpot, waterreservoir en verzendverpakking ineen.

13 Juni 2024

Inclusief luchtzuiverende planten die lang groen blijven, weelderig groeien en een goed gevoel geven. Daar wordt iedereen blij van. En de planeet ook. Informatie: www.bloomsoutofthebox.nl.

Bestaat er zoiets als het groenste cadeau dat je iemand kunt toesturen? Met dat idee is Blooms out of the Box geboren. Doordacht tot in elk detail, van materiaalkeuze tot verzending. Met minimale impact op het milieu en maximale impact op de blije ontvanger. Als verjaardagscadeau, compliment, steuntje in de rug of zomaar omdat je van iemand houdt. Plus een toepasselijke boodschap op elke BloomsBox.

Je ontvangt de planten liggend in de afgesloten BloomsBox. Er is geen onnodig afval want de verzendverpakking is tevens plantenpot. In 1 minuut tover je de Box om tot een groene oase: je schuift het deksel eraf en haalt de planten eruit. Dankzij het slimme watergeefsysteem geven de planten zichzelf water. Eén keer per maand bijvullen met 1 liter water is genoeg voor maandenlang plezier van je prachtige planten.

Geen onnodig afval

De Bloomsbox is het duurzame alternatief voor een bos bloemen en kenmerkt zich door een lage footprint*. De BloomsBox is gemaakt van FSC gecertificeerd Europees dennenhout. De plantenpotjes zijn van bamboepapier en de touwtjes waarmee de planten water opnemen zijn gemaakt van 100% katoen. De binnenbekleding van gerecycled karton maakt de BloomsBox waterdicht.

Social Enterprise, CO2-neutraal

Blooms out of the Box is een Social Enterprise en heeft twee mensen in dienst met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Mirjam en Dennis helpen met veel plezier bij het samenstellen van de BloomsBoxen. De planten zelf komen bij kwekers met een MPS-A en GAP keurmerk vandaan. De productielocatie in Utrecht is energieneutraal en de beperkte carbon footprint van de BloomsBoxen wordt gecompenseerd met de aanplant van bomen. Met als resultaat een CO2-neutraal cadeau.

Informatie

Je bestelt de BloomsBox eenvoudig op www.bloomsoutofthebox.nl. Je kunt kiezen uit vele varianten met 2 of 3 planten en diverse teksten op de box. Consumentenadviesprijs vanaf € 24,95.

Reacties