Foto: Karcher

Bewezen door een onafhankelijk onderzoeksbureau:

De meest efficiënte reinigingsresultaten voor de Kärcher hogedrukreinigers klasse K 5

07 Oktober 2023

De K 5 hogedrukreinigers van Kärcher reinigen bijzonder efficiënt. Dit is gebleken uit een laboratoriumtest die in april is uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH. Vergeleken met vier concurrerende producten hebben de toestellen van Kärcher de breedste en dus meest efficiënte reinigingsstraal*. Hierbij werden hogedrukreinigers met gelijkwaardige of hogere specificaties qua maximale waterdruk vergeleken.

Voor de laboratoriumtest maakte het onderzoeksbureau gebruik van gekleurde panelen die met de roterende hogedrukstraal werden gereinigd. De efficiëntie van de reinigingsstraal werd vervolgens bepaald door de breedte van de reinigingsbaan.

Professionele kwaliteit voor particulier gebruik

"Kärcher hogedrukreinigers kennen hun oorsprong in de professionele toepassingen", zegt Imre Sabo, Product Management Hogedrukreinigers, en voegt eraan toe: "Particuliere gebruikers genieten van onze decennialange ervaring en voortdurende innovatie. Onze toestellen zijn toonaangevend op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en design."

Meer kracht, minder verbruik

De K 5 modellen zijn ontworpen voor intensieve toepassingen - van het reinigen van auto's tot het reinigen van terrassen en patio's - en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze hebben bewezen bijzonder krachtig te zijn voor het verwijderen van hardnekkig vuil. De oppervlakteprestaties met een vlakstraalsproeier bedragen tot 40 m² per uur. Alle toestellen zijn uitgerust met een aandrijving via watergekoelde elektromotoren. Vergeleken met luchtgekoelde aandrijvingen lopen deze soepeler, gaan ze langer mee en verbruiken ze minder energie.

Een robuuste pomp met aluminium onderdelen garandeert een maximale waterdruk van 145 bar bij een wateropbrengst tot 500 l/u. Deze combinatie maakt zowel een grondige als tijdbesparende reiniging mogelijk - en dus een zuiniger water- en energieverbruik.

Reacties