Slapen onder een zijde dekbed

Heerlijk koel en comfortabel

Het geheim van een goede nachtrust: het zijde dekbed

De eigenschappen van een dekbed worden bepaald door het type vulmateriaal en de kwaliteit van het omhulsel (de tijk). De bekendste soorten vulling zijn dons, polyester en wol. Een relatief onbekende soort is zijde. Uit onderzoek blijkt dat dit dekbed zeer goed isolerend en ventilerend werkt. China, de bakermat van de zijde, gebruikt deze dekbedden al honderden jaren.

Een zijde dekbed zorgt voor een constante temperatuur

“Volgens kenners is het slapen tussen zijde een ware sensatie”, schreef Wonen.nl in 2009. Dit komt doordat zijde een hoog vochtopnemend vermogen heeft (30 % van zijn eigen gewicht) en het vocht ook zeer snel weer afgeeft. Ook worden temperatuurverschillen van het lichaam uitstekend opgevangen. Voeg hieraan toe de soepelheid en het lichte gewicht van het dekbed en de sensatie van het slapen tussen zijde is een feit.

Zijde dekbed is ideaal voor reuma, artrose patienten

Door de vochtontrekkende eigenschappen is slapen onder zijde ideeal voor mensen met artrose en reuma klachten.

De voordelen van een zijde dekbed op een rij:


Een zijde dekbed biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere dekbedden.

Ten eerste zorgt een zijde dekbed voor optimale temperatuurregulatie. Dit betekent dat het dekbed warmte vasthoudt tijdens koude nachten en tegelijkertijd zorgt voor verkoeling tijdens warme nachten.

Daarnaast is zijde hypoallergeen en antibacterieel, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën of astma.

Bovendien is een zijde dekbed lichtgewicht en ademend, wat zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Een ander voordeel is dat een zijde dekbed klamme nachten voorkomt, doordat het vocht goed absorbeert en afvoert.

Tot slot is zijde duurzaam en gaat het langdurig mee, waardoor je jarenlang kunt genieten van de voordelen die een zijde dekbed biedt.

Emperior Silk Zijde dekbedden

Het Emperior Silk Dolce dekbed met een zijde tijk heeft een zeer luxueuze uitstraling en gevoel, heerlijk zacht.