Slaap heerlijk, ook tijdens warme zomernachten!

De zomer komt eraan! Voor de warmere nachten raden wij zomertextiel aan. Maar welk bedtextiel kun je nu het beste gebruiken om heerlijk en koel te slapen?

De zomer komt eraan! Heb je er ooit bij stilgestaan dat de keuze van je beddengoed invloed heeft op je slaapcomfort tijdens de verschillende seizoenen? Een goede slaapkwaliteit hangt immers niet alleen af van het bed waarop je slaapt. In de zomer steekt immers een belangrijke andere factor de kop op: de temperatuur! Voor een comfortabele nachtrust tijdens warme zomernachten, raden wij zomertextiel aan. Maar welk bedtextiel kun je nu het beste gebruiken om heerlijk en koel te slapen? Lees het snel hieronder!

Heerlijk koel slapen met Tencel

Wil je lekker koel wakker worden? Kies dan voor een hoeslaken of dekbedovertrek gemaakt van Tencel! Hét merk van de ontzettend duurzame & sterke stof lyocell . Tencel is een stof die 'ademt', waardoor het verkoelend en ventilerend werkt. Tencel absorbeert meer vocht dan katoen waardoor je geen klam gevoel tussen de lakens krijgt.

Duurzaam & antibacterieel

Lyocell wordt gemaakt uit houtpulp van de Eucalyptusboom. Deze Eucalyptusbomen groeien in bossen die speciaal zijn aangelegd voor de teelt. Wat deze stof duurzaam maakt is dat de bomen veel minder water nodig hebben dan bijvoorbeeld katoen (80% minder!). Ook wordt er minder pesticide en mest gebruikt waardoor de teelt veel duurzamer is. Het water wordt gerecycled in een closed loop systeem waardoor de chemicaliën die er worden gebruikt, niet in het milieu terechtkomen. Deze worden opgevangen en opnieuw gebruikt. Na dit hele proces houd je een pulp over waar lyocell van wordt gemaakt.

Deze vezel kan goed tegen veelvuldig gebruik en regelmatig wassen waardoor je heel lang plezier kan hebben van je product. Wat weer extra duurzaam is! Nog een voordeel: bacteriën kunnen zich minder makkelijk hechten aan de stof, de kans op muffe geurtjes is dus nihil en wassen op 60 graden is hierdoor niet nodig.

Weer een voordeel voor onze mooie natuur!

Koele nachten met Perkal

Geniet tijdens de zomermaanden van een perkal hoeslaken of dekbedovertrek. Perkal is katoen dat net iets dichter geweven is, en daarom kwaliteitsvoller aanvoelt. Perfect voor dat ‘’crispy’’ hotelgevoel.

Laat die warme zomer dus maar komen! Met dit advies ben je er helemaal klaar voor.