Foto: slaapkamer

Meer comfort en opbergruimte in de slaapkamer? Dat heb je zo gedaan

In dit artikel vertellen we hoe je in een handomdraai zowel meer opbergruimte als meer comfort krijgt in de slaapkamer.

Theo Vliegop 03 Januari 2024

De slaapkamer is een ruimte om tot rust te komen, en een comfortabele plek zorgt automatisch ook voor een betere nachtrust. Een manier om dit te doen is door te zorgen voor meer opbergruimte. Zo creëer je makkelijk een oase van rust, waarin je niet wordt afgeleid door allerlei rondslingerende spullen. In dit artikel vertellen we hoe je in een handomdraai zowel meer opbergruimte als meer comfort krijgt in de slaapkamer.


Zo zorg je voor extra opbergruimte

 

Kies bij het creëren van extra opbergruimte voor ruimtebesparende oplossingen. Zo haal je namelijk het maximale uit de ruimte, ook als je een kleinere slaapkamer hebt. Denk bijvoorbeeld aan een boxspring met opbergruimte. Zo geniet je van geweldig slaapcomfort, plus een plek om (winter)dekbedden, jassen, lakens, en dergelijke in op te bergen. Het is een ruimte die anders onbenut is en die dus geen extra plek in beslag neemt. Een boxspring is volgens velen ook een van de meest comfortabele manieren om te slapen, dankzij de dikke matrassen die je kunt uitzoeken op basis van jouw slaapvoorkeuren.

Een andere manier om spullen op te bergen is door te kiezen voor een (deken)kist. Het is een multifunctioneel meubel waarin je dus onder andere dekens en kussens kwijt kunt, maar die je ook kunt gebruiken als een gezellig bankje of voor het wegzetten van een ontbijtje op bed. Je hebt de keuze uit veel verschillende uitvoeringen en modellen, zodat er altijd wel een kist te vinden is die past bij de inrichting van jouw slaapkamer.

Een kledingkast mag uiteraard niet ontbreken in de slaapkamer, waarbij het belangrijk is dat je het juiste model uitkiest. Niet alleen qua formaat (zodat deze goed in de ruimte zelf past), maar ook qua indeling. Denk aan modellen met veel legplanken, of juist met veel ophangruimte. Bedenk van tevoren wat het handigste is voor jouw garderobe, zodat je zoveel mogelijk op een nette manier kwijt kunt. Kies voor een gesloten model als je houdt van een rustige slaapkamer, of voor een spiegeldeur om de ruimte groter te doen lijken. Als je een ruime slaapkamer hebt kun je zelfs kiezen om een gedeelte te gebruiken als inloopkast, inclusief een maatwerk indeling.

Tenslotte is een commode een handig meubel als je veel accessoires hebt die een mooi opbergplekje verdienen. Denk aan speciale lades met vakken voor stropdassen, sokken, sjaals, of een glazen display voor je sieraden en parfums.

Meer comfort

Na het creëren van een opgeruimde slaapkamer waarbij al je spullen een vaste plek hebben, zijn er andere manieren om voor nog meer comfort te zorgen. Denk aan stoffen accessoires voor een warme sfeer, zoals een lekker plaid of sierkussen. Kies voor rustige tinten en natuurlijke kleuren voor een relaxte sfeer, waarbij tinten die overeenkomen zorgen voor nog meer eenheid in de slaapkamer. Dit is een goed voorbeeld van een ton-sur-ton kleurenpalet; kleuren in dezelfde nuances die zorgen voor een gevoel van rust. Het belangrijkste is echter om te kiezen voor een inrichting waarin jij je prettig voelt, zodat je een unieke slaapkamer creëert waar jij je optimaal in kunt ontspannen na een drukke dag.

Reacties