Foto: /248352.jpeg

Slapen zonder elektrosmog met E-cover

Voor mensen die gevoelig zijn voor elektrosmog is er nu de E-cover. Een onderdeken die het lichaam ontlaadt en beschermt tegen elektrische straling en elektromagnetische velden van apparaten in en om het huis. Met als resultaat een goede nachtrust.

Voor mensen die gevoelig zijn voor elektrosmog is er nu de E-cover. Een onderdeken die het lichaam ontlaadt en beschermt tegen elektrische straling en elektromagnetische velden van apparaten in en om het huis. Met als resultaat een goede nachtrust.

De techniek van de E-cover (Europees patentnummer: 2004013) is ontwikkeld door de Nederlandse fabrikant van slaapnoviteiten: Royal Health Foam. De E-cover is als het ware een luxe molton voor op het matras. Via een ‘aardedraad’ wordt de molton aangesloten op het (geaarde) stopcontact of aan de radiator. Zo zorgt de E-cover voor een elektrische ontlading van het lichaam op het matras. Het lichaam relaxt en ontspant. De E-Cover wordt geleverd met meetapparatuur om de elektromagnetische velden te meten. Zo is direct te zien dat het opgelopen spanningsvoltage van het lichaam terugloopt.

Elektrosmog en slaaphormoon melatonine

Onderzoek heeft uitgewezen dat elektromagnetische velden de productie van het hormoon melatonine verstoort. Dit hormoon zorgt onder andere voor het slaapritme. Overal in het huis worden bewoners blootgesteld aan elektromagnetische velden. De zogenaamde elektrosmog. Deze elektrosmog wordt extra versterkt als er metaal in en om het matras aanwezig is. Tegenwoordig is ook menig slaapkamer uitgerust met een televisie, een wekkerradio en ligt het mobieltje op het nachtkastje. Daarnaast kan ook de apparatuur in de slaapkamer van de buren zorgen voor elektrosmog. De E-cover beschermt het lichaam tegen deze straling.

Positief effect op kinderen met AD(H)D

Chris Nederhorst, directeur van Royal Health Foam, heeft de E-cover samen met de Duitse arts Uwe Albrecht van het Inner Wise Institute in Berlijn ontwikkeld. In het testcentrum is gebleken dat de E-cover ook een positief effect heeft op kinderen met AD(H)D. In een testgroep van 50 kinderen bleken 42 gedurende de dag rustiger te zijn na het slapen op de E-cover. IGEF, een Europees onderzoeks-instituut voor elektrosmog, gaf de E-cover in hun testrapport de hoogst mogelijke kwalificatie.

Meer informatie over de E-cover is te vinden op www.esmogcover.com

Over Royal Health Foam

Royal Health Foam ontwikkelt sinds 1998 matrassen waarbij comfort, gezondheid en milieu hoog in het vaandel staan. Zij richten zich naast de fabricage op het ontwikkelen van eigen noviteiten. Zo introduceerde de fabrikant de zilverdraad in matrassen voor statische ontlading van het lichaam en was Royal Health Foam de eerste fabrikant waar klanten volledig gratis thuis konden proefslapen op een matras.
Meer informatie: www.healthfoam.com

Publicatiedatum: 12-10-2010

Reacties