Foto: 2016/matras-aan-huis.jpg

Hoe kies je het juiste matras?

Het is niet altijd even makkelijk om het juiste matras uit te kiezen.

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet over één nacht ijs te gaan en is het zelfs mogelijk om verschillende matrassen uit te proberen. Het moderne matras bestaan uit meerdere lagen van 1 en soms meerdere materialen. Een populaire vulling is koudschuim. Dit wordt het meest gebruikt als matrasvulling. Dit matras heeft een goede veerkracht. Traagschuim wordt ook veel gebruikt. Dit materiaal reageert op lichaamswarmte en omgevingswarmte. Polyester schuim geeft een goede lichaamsondersteuning. Dit matras is vooral ideaal wanneer het in een vochtige en warme omgeving gebruikt wordt. Schuimmatrassen geven een minder goede ventilatie dan binnenveringsmatrassen.

Matras met pocketvering of bonellvering

Een matras met pocketvering bestaat uit metalen springveren die per groep verpakt zijn in een textiele zak. Het matras kan uit tientallen tot honderden pocketveren bestaan. Ze geven een prima ondersteuning van het lichaam. Bonellvering wordt vooral in de springbox gebruikt. Deze bestaat uit losse veren die met elkaar verbonden zijn middels een spiraalveer. Een matras met binnenvering geeft een zeer goede ventilatie. Daarnaast is er ook nog het waterbed. Het voordeel hiervan is dat dit een goede ondersteuning geeft en lekker warm aanvoelt. Wel kost het waterbed continu energie en onderhoud. De ruime keus in matrassen maakt het soms lastig om te bepalen wat goed voor je is.

Vergelijken van matrassen

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het matras gemaakt is. Ga je voor een hard of zacht matras, een dik of dun matras? Belangrijk is dat je let op de ondersteuning, stevigheid en het comfort dat het matras te bieden heeft. Allergieën zijn een bepalende factor wanneer je kijkt naar de materialen en de tijk. Het is beter om te kiezen voor een matras met 5 comfort zones. Zo wordt je lichaam optimaal ondersteund. Ook een goede ventilatie is belangrijk. Vooral mensen die last hebben van nachtelijk zweten ontkomen niet aan een matras met een goede luchtcirculatie.. Wanneer het mogelijk is om te proefslapen dan verdient dit zeker de voorkeur. Klik hier voor meer informatie.

Reacties