Foto: 2018-01/Hastens Passion for Beds aangepast.png

Hästens maakt korte film Passion for Beds over traditie, familie en vakmanschap

22 jaar geleden werd de eerste korte film Passion for Beds gemaakt door Hästens.

De bedoeling is om het vakmanschap en de rijke geschiedenis van het familiebedrijf te laten zien. In de nieuwe, zeven minuten durende film Passion for Beds geeft Hästens opnieuw een blik in het hart van een familiebedrijf, waar natuurlijke materialen en jarenlange ervaring worden gecombineerd met puur vakmanschap.

Bij familiebedrijf Hästens zijn vele familieverhalen te vertellen. In de korte film ontmoeten we bijvoorbeeld Amanda Grahn, ambachtsvrouw van het meest exclusieve bed van Hästens, Vividus. Haar familie werkt al twee generaties lang voor Hästens. Zelfs nu werken haar moeder, vader, oom, tante en neven en nichten in de fabriek in Köping. Amanda’s moeder was te zien in de eerste Passion for Beds-film 22 jaar geleden, op dat moment zwanger van Amanda.

“Mijn moeder vertelde me dat ik kon solliciteren voor een zomerbaantje bij Hästens in 2013. Ik heb hier twee zomers gewerkt en toen kreeg ik een vaste baan. Mijn ouders hebben altijd vol lof gesproken over Hästens, en het is geruststellend om mijn familie zo dichtbij te hebben. Hästens is gepassioneerd over zijn producten en het is super wanneer er spannende ontwikkelingen zijn waar je bij betrokken kunt zijn”, aldus Amanda.

Al sinds 1852 betekent passion for beds voor Hästens een zes generaties lange toewijding aan het creëren van de perfecte nachtrust. Inmiddels zijn zij wereldleider wanneer het gaat om bedden gemaakt van natuurlijke materialen. Hästens ziet het als taak om volledig transparant te zijn naar de klant over het gebruik van natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit en de manier waarop deze worden verwerkt door de ambachtslieden in het atelier in Zweden. Het resultaat is een zeven minuten durende film met scènes die gefilmd zijn tijdens een normale dag in de fabriek in Köping.


Regisseur en scenarioschrijver Peter Cederqvist werkte eerder van 1995 tot 2008 samen met Hästens en maakte in die periode alle advertenties voor het bedrijf. De eerste Passion for Beds-film werd 22 jaar geleden uitgebracht. Deze film werd geregisseerd door Peter, naar een script geschreven en gelezen door Peters vader, Jan Cederqvist.

“Het is een waar genoegen om opnieuw samen te werken met Hästens, een merk dat ik in mijn hart heb gesloten. Op een bepaalde manier ben ik teruggegaan naar de originele film die ik samen met mijn vader maakte. Maar ik wilde ook de nieuwsgierigheid van Hästens laten zien en hoe zij nooit het verlangen hebben opgegeven om te blijven ontwikkelen en zo het allerbeste bed te maken”, vertelt Peter Cederqvist.

Zelfs de filmmuziek staat symbool voor het vakmanschap dat Hästens uitdraagt. De muziek, een mix van klassiek en jazz, werd gecomponeerd door Pär Davidsson.

“Een klassiek muziekstuk heeft vele betrokkenen ? het is een samenwerking waarbij iedereen een rol speelt. Vergelijkbaar met het werken in een fabriek. En de jazz geeft een aangenaam gevoel, net zoals een goede nachtrust”, laat Peter Cederqvist weten.
Passion for Beds werd benoemd tot beste reclamecampagne van het jaar tijdens de Luxury Advertising Awards in Marbella, Spanje, in december 2017.

 

Reacties