Natuurlijk Candia Strom matras

De beste materialen verwerkt Candia in z’n bedden en matrassen voor een gezonde nachtrust.

Kasjmier 

Kasjmier is de wol of vacht van de Kasjmiergeit. De vezels zijn zeer soepel en kunnen eenvoudig tot dik garen wordengesponnen. Het hoge vochtgehalte zorgt ervoor dat de isolerende eigenschappen zich aanpassen aan de relatieve luchtvochtigheid.

Kameelhaar

We gebruiken het fijne, zachte onderhaar van de vacht van de twee-bultige Bactriaanse kameel. Kameelhaar heeft uitstekende warmteregelende eigenschappen, waardoor de kameel in de hoge bergen en in sneeuwstormen beschermd wordt tegen de kou en koel blijft in de hitte van de woestijn. Weefsels en non-wovensdie van kameelhaar zijn gemaakt, bezitten deze zelfde eigenschappen.

Paardenhaar

Er zijn maar weinig materialen die in de buurt komen van paardenhaar, als het om het maken van matrassen gaat. Indit kader is het haar van de paardenstaart heel speciaal. Dit haar heeft namelijk de sterkste, langste en stugste vezel en is hol van binnen. Door de capillaire werking van de holle kern en deschubben aan de bovenkant, is het een uitstekend medium voor het transporteren van vocht. Daar waar paardenstaart wordt gebruikt, zorgt een laag batist dat geen haar doorlaat voor een zachteafdekking om de vezels op hun plaats te houden. Daarnaast zorgen de lange haarstrengen voor veel krullen, wat dit haar tot de ultieme natuurlijke veer maakt.
Het paardenhaar dat Candia Strom gebruikt, is afkomstig van de manen en staarten van paarden.

Bamboe

De microstructuur van bamboevezels zorgt dat de koelte van met bamboe afgewerkte producten behouden blijft en dathet ademend vermogen van deze producten wordt vergroot. Bamboevezel is ongekend zacht. Bamboe absorbeert tot vier keer meer vocht dan katoen en bevat natuurlijke antibacteriële elementen.

Kokosvezels

Het kokosmatras van Candia Strom is volledig gemaakt van natuurlijke kokosvezels die worden ingenaaid. De vezel isafkomstig van de schil van de kokosnoot. Kokosvezel heeft een zeer hoog ligninegehalte en is dus erg sterk. De vezel is niet alleen sterk, maar ook elastisch. De vezel slijt nauwelijks ingebruik. De open en veerkrachtige structuur zorgt voor een aangenaam microklimaat (wat een voordeel is bij matrassen).

Katoenwol

Bij Candia Strom gebruiken we een speciale mix van katoen en wol, zodat je de hele nacht droog en comfortabel blijft op een temperatuur die goed is voor je lichaam. Wol is waarschijnlijk het enige materiaal dat ons in de winter warm houdt en ons in de zomer koel en comfortabel houdt. Wol kan tot 39 procent vanzijn gewicht aan vocht absorberen. Daarom transpireren we ook niet als we wollen kleding dragen. Scheerwol heeft een natuurlijke krul. Gebruik hiervan in beddengoed en matrassen is stijlvol encomfortabel. Katoen ventileert goed en is bestand tegen transpiratie en veel vocht. Aangezien het transpiratievocht dat je 's nachts verliest voor 98 procent uit water bestaat, verdampt dit heelmakkelijk als je op een bed slaapt dat ademt.