Duurzaam slapen

Met een exclusief Candia bed kies je voor natuurlijke materialen, het beste voor het milieu en jouw gezondheid.

De slaapkamer is de plaats in de woning waar we de meeste tijd doorbrengen. Maar soms ontbreekt de gezonde slaapomgeving die zo belangrijk is voor je nachtrust.

Optimale ventilatie

Ventilatie is zeer belangrijk in je slaapkamer en in je bed. Het belangrijkste onderdeel van je bed is het matras. Het is zaak dat je matras je lichaam goed ondersteunt, vocht opneemt en goed ventileert. In de matrassen en opdekmatrassen van Candia nemen de goed ventilerende paardenharen het vocht op waardoor je bed droog blijft en de kans op huisstofmijt tot een minimum wordt beperkt.

Huisstofmijt

De huisstofmijt is een onzichtbaar klein, spinachtig beestje dat in huisstof leeft en voornamelijk in de slaapkamer in kussens, matrassen, dekbedden en dekens. Het voedt zich met huidschilfers van mensen en kan allergische reacties geven. De belangrijkste praktische maatregelen ter bestrijding van de huisstofmijt zijn het regelmatig verschonen van het beddengoed) en het ventileren van de slaapkamer.

Natuurlijke materialen

Candia gebruikt voor haar luxe bedden uitsluitend natuurlijke materialen zoals wol, vlas, kamelenwol, paardenhaar en katoen. Onze grondstoffen zijn milieuvriendelijk, ecologisch en hebben een duurzame kwaliteit. Het is ook bekend dat de huisstofmijt zich moeilijker in natuurlijke materialen nestelt. Candia bedden dragen daardoor bij aan onze gezondheid. Candia gebruikt als enige bedrijf te wereld olijfolie, olijfolie heeft antibacteriele eigenschapen die de huid beschermen.

De exclusieve Candia bedden worden ambachtelijk gemaakt in ons atelier. Wij leveren maatwerk geheel naar je wensen met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Maak kennis met Candia via een dealer bij jou in de buurt.