Foto: 2018-01/kledingkast-welke-eisen-voldoen.jpg

Aan deze eisen zou iedere kledingkast moeten voldoen

We hebben niet allemaal de luxe van een ingebouwde kledingkast in onze woning. Vaak is de jacht naar de juiste kledingkast nog niet eens zo gemakkelijk.

De ene kast is te duur, de andere kast te groot en die kast op Marktplaats lijkt ieder moment uit elkaar te kunnen vallen. Om de zoektocht wat gemakkelijker te maken sta je eerst even stil bij de eisen waar iedere kledingkast aan zou moeten voldoen.

Voldoende ruimte

De ideale garderobekast biedt ruimte. Veel en veel ruimte. Niet iedereen heeft de luxe van een inloopkast, maar de gewone kledingkast zou hier qua ruimte niet ver vanaf moeten staan. Natuurlijk hoef je de gewone kledingkast niet binnen te kunnen wandelen, maar je moet er voldoende ruimte hebben om alle kledingstukken goed te kunnen bekijken.

De juiste verdeling

Om die reden moet de kledingkast ook een handige verdeling hebben. Een aantal planken voor broeken, maar ook andere spullen. Denk bijvoorbeeld eens aan reserve badproducten, administratie of fotoboeken; je kan het allemaal kwijt in de juiste kledingkast. Naast planken moet de kledingkast ook voldoende ruimte hebben om kledingstukken op te kunnen hangen. Enkele lades zijn ook weer handig voor ondergoed en sokken. Geen lades? Geen probleem! Je kan de ruimte op de planken gebruiken voor leuke manden waar je dan weer je sokken in kwijt kunt. Er zijn veel praktische tricks & tips om het overzicht in je kledingkast te bewaren!

Op maat gemaakt

Het kiezen van de juiste kledingkast ligt dan ook helemaal aan je huidige garderobe. Heb je veel leuke jurken die opgehangen moeten worden, dan heb je meer hangruimte nodig. Heb je juist veel stapelwerk, dan zijn planken weer ernstig handig. Je vindt hier nog meer handige tips voor het kiezen van jou perfecte kledingkast!

Kwaliteit

Een goede kledingkast is van goede kwaliteit. Waarom dit zo belangrijk is spreekt voor zich. Een lage kwaliteit kledingkast kan sneller gaan stinken, gemakkelijker vocht vasthouden en planken en deuren kunnen gemakkelijk doorzakken, scheuren of afbreken. Ga dus niet voor dat goedkope tweedehandsje op Marktplaats, als je op zoek bent naar een kledingkast die een aantal jaren met je meegaat!

Een passende stijl

De juiste kledingkast past goed binnen je interieur. Of je nu voor een strakke, moderne look gaat of voor een landelijke look met natuurlijke materialen. Zorg ervoor dat de kledingkast goed in de ruimte past. De juiste kledingkast kan de ruimte een flinke boost geven!

Reacties