Foto: 2016/Drie-tips-kiezen-nieuwe-kast.jpg

Drie handige tips voor het kiezen van een nieuwe kast

Iedereen heeft op weleens het moment meegemaakt waarbij je tegen jezelf zegt, het is tijd voor een nieuwe inrichting.

Dit kan zijn voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer.

Een belangrijk onderdeel van deze kamers zijn de kasten. Maar hoe kies je nu een leuke en nieuwe kast uit die past bij jouw huis en stijl? Hier zijn 3 handige tips om een nieuwe kledingkast uit te kiezen.

1. Wat is het doel van de kast?

Ga je de kast gebruiken om allemaal verschillende spullen in op te bergen. Of wordt het een kledingkast. Stel jezelf eerst de vraag welke doeleinde jouw nieuwe kast gaat krijgen!

2. Openslaande of schuifdeuren

De tweede vraag die je jezelf moet stellen is of je kast met een schuifdeur wilt of een kast met een openslaande deur. Het grote voordeel van een schuifdeur is dat het veel ruimte bespaart in de kamer omdat je geen rekening hoeft te houden met de deur. Een openslaande deur heeft als voordeel dat de kast geheel open kan, waar een schuifdeur een gedeelte van de kast ‘gesloten’ houdt. Maak de keuze die het beste bij jouw kamer en stijl past.

3. Wat wordt de indeling van de kast?

Afhankelijk van het doeleinde, hoe ga je de kast indelen? Wat wil je allemaal in de kast kwijt en hoe maak je dat mogelijk? Heb je voornamelijk alleen planken nodig, dan ben je snel klaar. Maar wil je verschillende lades, hangers of vakken voor jouw spullen? Dan moet je daar goed over nadenken!
Wij zijn benieuwd wat voor een kast jij kiest! Wordt het gewoon een kast met openslaande deuren of misschien toch een zelf samengestelde schuifdeurkast van Kastengigant.

Zoek je naar inspiratie voor het maken van een kast? Kijk dan bij deze ideeën op Pinterest.

Reacties