3 tips om jouw slaapkamer netjes te houden

Je slaapkamer is de plek waar je even tot rust kan komen na een lange dag. 

20 Juni 2018

Zeker in een druk gezinsleven is het belangrijk dat jouw slaapkamer echt een plekje voor jezelf is. Een plek waar je even aan het drukke gezinsleven kan ontsnappen, waar je tot rust komt en waar je even lekker kan ontspannen. Het is dan ook erg belangrijk dat je slaapkamer netjes en opgeruimd blijft. Zo kun je er daadwerkelijk ontspannen, zonder continu rond te kijken en je te realiseren hoeveel rotzooi er nog opgeruimd moet worden. Met deze tips houdt jij jouw slaapkamer gemakkelijk netjes!

1. Houd je kledingkast overzichtelijk

Zodra je jezelf ‘s ochtends klaar moet maken voor een nieuwe dag, is het belangrijk om stressvrij te beginnen. Zorg dus dat je kledingkast opgeruimd en overzichtelijk is. Hoewel dit voor ons dames niet altijd de meest gemakkelijke taak is, zijn er toch verschillende manieren om dit overzichtelijk te houden. Neem in ieder geval eens per maand de tijd om alles uit te sorteren. Hang vesten en broeken bij elkaar, en shirts en jurken op een andere plek. Haal oude kleding die niet meer gedragen wordt direct uit de kast en doneer deze bijvoorbeeld aan het goede doel. Op deze manier houd je jouw kledingkast overzichtelijk en opgeruimd. Met metalen hangers kun je vervolgens wat extra opslagruimte voor jezelf creëren. Je kunt je kleding hier zowel aanhangen als onderaan vast knippen. Zo gebruik je 1 hanger voor twee of zelfs drie verschillende kledingstukken.

2. Creëer zoveel mogelijk opslagruimte

Ook buiten de kast mag er zoveel mogelijk opslagruimte gecreëerd worden. Hang bijvoorbeeld stoere rieten mandjes aan de muur, of maak gebruik van under bed storage. Alles om er maar voor te zorgen dat je kamer een schoon en overzichtelijk geheel blijft. De rommeltjes die verspreid liggen kunnen beter allemaal in 1 groot opberg krat gestopt worden dan dat ze maar door de slaapkamer slingeren. Think out of the box! Door witte hangers te gebruiken zorg je ervoor dat de kledinghangers ook buiten de kast in de slaapkamer passen. Op deze manier kun je ze bijvoorbeeld gebruiken om hier sjaals aan te hangen, of zelfs een leuke hangplant!

3. Een oude stoel of dressboy

We kennen het probleem allemaal: gedragen kledingstukken die overal in de slaapkamer terug te vinden zijn. De behoefte aan een oude stoel is dan in veel gevallen ook groot. Gewoon een centrale plek waar je alle gedragen kleding kwijt kan. Dit zorgt ervoor dat de slaapkamer direct een stuk overzichtelijker is. Heb je geen ruimte voor een oude stoel? Gebruik dan bijvoorbeeld een dressboy; deze zijn er namelijk speciaal voor gemaakt!

 

Reacties