Foto: Doucheproducten

3 manieren om je doucheproducten netjes op te bergen

Wil je weten wat voor oplossingen er zijn voor het opbergen van je doucheproducten en wat hiervan de voor- en nadelen zijn? Lees het hier en doe inspiratie op voor jouw badkamer!

Ninon 21 April 2024

Als je een mooie badkamer hebt, zijn rondslingerende flessen, tubes en potjes met verzorgingsproducten vaak een doorn in het oog. Maar je wilt je Kerastase genesis en andere doucheproducten die je dagelijks gebruikt natuurlijk wel binnen handbereik hebben staan. Op de vloer van de douchehoek nemen ze veel ruimte in beslag en is het niet praktisch om steeds te moeten bukken om erbij te kunnen. Wil je weten wat voor oplossingen er zijn voor het opbergen van je doucheproducten en wat hiervan de voor- en nadelen zijn? Lees het hier en doe inspiratie op voor jouw badkamer!

Inbouwnis

Met een nis in de douchehoek kun je een hoekje in de doucheruimte creëren waar je je spullen binnen handbereik neer kunt zetten, zonder dat ze in de weg staan. Zo maak je je vloer vrij en kunnen al je doucheproducten van Beauty Plaza mooi kwijt in een geïntegreerde ruimte. Het voordeel is dat je de nis mee kunt tegelen met de tegels in je douchehoek, waardoor het een strak geheel vormt en niet te veel opvalt. Voor extra luxe kun je er bijvoorbeeld ook verlichting in laten maken of er juist voor kiezen om de nis van een ander type tegel of ander materiaal te voorzien. Het nadeel is dat je de keuze voor een inbouwnis wel meteen moet maken als de badkamer verbouwd of nieuw geïnstalleerd of betegeld wordt, omdat het lastig is toe te voegen aan een bestaande badkamer.

Wandrek

Een wandrek is een eenvoudige oplossing om flessen met doucheproducten van de grond af te kunnen houden. Je kunt een doucherek makkelijk later aan je douchehoek toevoegen, omdat hier tijdens het ontwerpen of inrichten van de badkamer nog niet per se rekening mee gehouden hoeft te worden. Sommige doucherekjes of -plankjes bevestig je aan de muur met schroeven. Maar als je kwetsbare tegels hebt of om een andere reden liever geen gaten boort, zijn er ook exemplaren beschikbaar die je door middel van zuignappen aan de muur kunt bevestigen. Deze kun je er dus ook makkelijk weer afhalen als je het rekje later toch ergens anders wilt plaatsen.

Dispensers

Met vaste zeepdispensers aan de muur creëer je eenheid en kun je je badkamer een luxe hoteluitstraling geven. Je hebt geen rommelige flessen meer nodig met verpakkingen van verschillende merken, dus je douchehoek ziet er hiermee al snel wat netter uit. De dispensers hang je aan de muur en kun je telkens bijvullen met je producten naar keuze. Het nadeel van het gebruik van dispensers is dat je er meestal maximaal drie hebt hangen, bijvoorbeeld voor douchegel, shampoo en conditioner. Eventuele extra producten die je misschien niet dagelijks gebruikt, zoals bodycrubs of haarmaskers, hebben dan alsnog geen plek en kun je om het netjes te houden beter uit het zicht bewaren. Ben jij geïnspireerd door een van de drie mogelijkheden?

Reacties