Foto: disney-velux-droomcollectie-rolgordijnen

Goede nachtrust met Disney & VELUX Droomcollectie rolgordijnen

Creëer een rustgevende en magische omgeving met de Disney & VELUX Droomcollectie verduisterende rolgordijnen.

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat lichaam en geest de hele dag goed functioneren. Meerdere studies hebben aangetoond dat te weinig slaap een negatieve invloed kan hebben op het gedrag en emotionele welzijn. Vooral voor kinderen is voldoende slaap belangrijk om overdag actief en alert te kunnen blijven. Het is dus belangrijk om het hele jaar door de meest optimale slaapomstandigheden te creëren. De Disney & VELUX Droomcollectie maakt het nu mogelijk om het storende zonlicht buiten te sluiten, terwijl naar bed gaan door de herkenbare Disney personages het hele jaar door een belevenis wordt.

Kinderen zijn dol op de zomer. Maar hoe leuk zwemmen en lekker lang buitenspelen ook is, de lichte avonden kunnen een uitdaging zijn als ze naar bed moeten. Terwijl de kinderen door het ochtendlicht ook weer te vroeg wakker worden. Meerdere studies hebben aangetoond dat te weinig slaap een negatieve invloed kan hebben op het gedrag, prestaties en emotionele welzijn van kinderen. Dit heeft te maken met onze biologische klok. Die heeft een sterke invloed op wanneer we moe of juist alert zijn. Doordat ons slaappatroon wordt geregeld door licht en donker, kan deze klok in de zomer, wanneer de zon eerder opkomt en later ondergaat, worden ontregeld. Om onze klok functionerend te houden, is het net zo belangrijk om een donkere slaapomgeving te creëren die de nachtrust bevordert, als om overdag in voldoende daglicht te verblijven. Het is belangrijk om hier in de zomermaanden een goede balans in te vinden.

Verduistering en magische dessins

Met de verduisterende rolgordijnen van de nieuwe Disney & VELUX Droomcollectie kan het daglicht worden buitengesloten, zodat kinderen beter in kunnen slapen en niet te vroeg wakker worden. De eenvoudig te monteren gordijnen zijn voorzien van verschillende dessins met zes voor kinderen herkenbare Disney personages, variërend van Winnie de Poeh en Bambi voor de allerkleinsten, Disney’s klassiekers Minnie en Mickey Mouse en de Disney Princess voor de meisjeskamer en de populaire figuren uit de nieuwe Planes films voor jongens. De sfeervolle gordijnen zorgen overdag voor voldoende inspiratie om vrolijk te spelen en ’s nachts voor ontspannen dromen.

Eén droomkamer wordt werkelijkheid

Afgelopen voorjaar hebben veel kinderen samen met hun ouders hun Disney inspiratie losgelaten op een tekening, knutselwerk of foto van hun droomkamer en deze ingestuurd voor de VELUX Droomkameractie. Winnares Maylin uit Oud-Beijerland wil graag een luchtballon slaapkamer, waarmee ze naar haar eigen droomwereld kan vliegen. In haar droom vliegt ze over Disneyland, waarvoor ook de verschillende Disney personages in de droomkamer niet zullen ontbreken. Bij de winnares thuis wordt de gewenste droomkamer deze zomer waargemaakt door een VELUX montagepartner.

Meer informatie: www.velux.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties