Foto: Rustgevende-slaap-allnatura-warme-nachten-dekbedden-overtrekken

Rustgevende slaap tijdens warme nachten: allnatura lichte dekbedden en bedlinnen

Met een licht dekbed en geschikt beddengoed hoeft een goede nachtrust geen onvervulde droom te blijven, zelfs niet tijdens tropische nachten.

Een slapend persoon geeft per nacht gemiddeld een halve liter vocht af. Het is dan ook niet aan te raden om zonder dekbed te slapen - want als je zweet, kun je snel verkouden worden. Daarom is het zo belangrijk om het dekbed af te stemmen op de weersomstandigheden. Voor de zomer worden dekens van katoen of linnen aangeraden, zoals die uit het allnatura-assortiment, omdat die vocht absorberen. Een lichtgewicht dekbed met minder vulling beschermt tegen afkoeling en is daarnaast prettig licht op de huid. Ultralichte dekbedden kenmerken zich door een nog lager vulgewicht, waardoor ze aangenaam luchtig zijn. Afhankelijk van de individuele warmtebehoefte kan worden gekozen uit verschillende warmteklassen en vulmaterialen. Deze hebben zeer verschillende eigenschappen: een vulling van innovatieve cellulosevezels bijvoorbeeld heeft een verkoelend effect en is bijzonder geschikt voor mensen die veel transpireren. Bovendien is de deken wasbaar.

Ook de keuze van het bedlinnen heeft een invloed op de kwaliteit van de slaap - vooral tijdens broeierige zomernachten. Naast het psychologische effect van kleur - niemand wil in donkere, volumineuze dessins liggen als het warm is - zorgen lichte lakens en beddengoed van lichte katoenen stoffen of verkoelend satijn voor een optimale luchtverversing. Soepele en fijne stoffen van ongebleekt en ongeverfd biologisch katoen geven een aangenaam gevoel op de huid, vooral in de zomer, en laten ons rustig slapen.

Naast dekbed en bedlinnen draagt ook het matras bij aan een goed slaapklimaat. In het ideale geval voert het matras het restvocht van de slaper naar buiten af, de kamerlucht in. Daarom moet het matras op een open bedconstructie liggen. Lichte slaapkleding wordt aanbevolen, zodat transpiratie niet rechtstreeks op het bed wordt overgedragen. Dit vermindert ook de kans op spierspanning door afkoeling van het lichaam.

Meer informatie is te vinden op www.allnatura.nl

Reacties