ESSENZA presenteert dé trendkleuren van het najaar

Dit seizoen staat de collectie van ESSENZA meer dan ooit in het teken van kleuren. Ze sprankelen als nooit tevoren!

20 Augustus 2019

Dit geldt al helemaal voor de trendkleuren van dit seizoen: Sophisticated Green, Tempting Terra en Opulent Ochre. 2019 is dan ook het jaar van de contrasten, waarin ESSENZA als een ware kunstenaar de grenzen van creativiteit opzoekt!

Opulent Ochre

Ga je dit seizoen voor rijkgedecoreerd, dan wil je niet om trend Opulent Ochre heen. Onder deze naam verzamelde ESSENZA weelderige geeltinten als okergeel, leerbruin, koper, oranje en mosterd. Combineer ze met gouden details en accessoires en je interieur krijgt in no-time een chique update.

Sophisticated Green

Groentinten bereiken dit seizoen een absoluut hoogtepunt. Van diep olijfgroen tot mosgroen: de tinten zijn spannend, intens én uit de natuur gegrepen. Als beeldschone bonus is diepblauw aan deze groentinten toegevoegd.

Tempting Terra

Chili zet je interieur dit seizoen in vuur en vlam! Onder de naam Tempting Terra betoveren deze en andere warme aardetinten als terra, bruin, koper en terra roasting dust de slaapkamer. ESSENZA weet hoe ze deze kleuren pas echt kan laten sprankelen en combineert ze met diepwinters roze en paarsachtige tinten.

The Female Icon

Van Doutzen Kroes en Vivienne Westwood tot de Griekse godin Aphrodite en Lady Diana: deze sterke, onafhankelijke vrouwen mét duidelijk eigen stijl waren een grote inspiratiebron voor ESSENZA. En dus zijn de dessins dit seizoen naar deze en andere bekende vrouwen vernoemd. Een ode aan de vrouw in het algemeen en aan deze inspirerende iconen in het bijzonder! Want meer dan ooit wordt dit het seizoen van de vrouw.

Met de opvallende portretfoto’s brengt ESSENZA een ode aan de Nederlandse heritage én aan de vrouw. De kanten kraag is een knipoog naar de klederdracht uit de Gouden Eeuw: historisch erfgoed in een hedendaags jasje!

The beauty of flowers

Bloemenliefhebbers, eat your heart out! Ook dit seizoen raak je niet uitgekeken op de vernieuwende bloemenprints van ESSENZA: van chic tot schilderachtig en van artistiek tot grafisch. We keken daarvoor weer aandachtig naar ons Nederlandse erfgoed en hedendaagse kunst en design. Zo inspireerden de bloemstillevens van de Hollandse Meesters ons tot de mooiste prints.

Meer weten?

De najaarscollectie van ESSENZA is vanaf half augustus verkrijgbaar bij de grotere warenhuizen, linnenspeciaalzaken en online via www.essenzahome.nl.