Foto: 2016/texeler-dekbed.jpg

Texeler Combi® dekbed met wol en dons

Met het Texeler Combi® dekbed wordt slapen nog comfortabeler. Dit is namelijk een dekbed met een vulling van dons én wol...

Rond de schouders luchtig 100% ganzendons, rondom de romp een iets zwaarder gedeelte van Texelse lamswol en rondom de onderbenen en voeten weer een luchtig dons deel. Vanaf nu gaat Nederland niet alleen massaal onder de wol, maar meteen ook onder dons?

Nederland is een echt dekbedland. Driekwart van de jongeren slaapt onder een synthetisch dekbed. Van de volwassenen slaapt 45% onder synthetisch, 30% onder dons en 10% onder een met wol gevuld dek. Een dekbed heeft meerdere functies. Het moet de lichaamswarmte vasthouden, lichaamsvocht snel transporteren en dus klamheid voorkomen, altijd isoleren onder wisselende (vochtige) omstandigheden en natuurlijk moet de vulling soepel zijn om goed op het lichaam aan te sluiten.

Specifieke eigenschappen

Elk vulmateriaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo isoleert dons optimaal en houdt het de warmte goed vast. Dons is bovendien een licht materiaal. Wol daarentegen reguleert de warmte en zorgt voor ventilatie. Zo wordt ?s nachts het lichaamsvocht op de juiste wijze afgevoerd. Het ideale dekbed zou dus uit meerdere materialen moeten bestaan.

Het beste in één dekbed

Dankzij langdurig en intensief onderzoek is Texeler er in geslaagd om het beste van al die eigenschappen te combineren in één dekbed. De verschillende vullingen zijn vast gestikt tussen een 100% katoenen tijk, waardoor wol en dons voor altijd op hun plaats blijven. Zo zorgt het Texeler Combi® dekbed voor een optimale verdeling van de juiste eigenschappen op de juiste plek. Met als doel optimaal comfort gedurende de nacht en uiteindelijk uitgerust wakker worden. Het Texeler Combi® dekbed is leverbaar in twee uitvoeringen: een voor-/najaars- en een winteruitvoering. De adviesverkoopprijs is vanaf ? 299,-. Ga naar www.twobedding.nl om de dichtstbijzijnde winkel te vinden.

De materialen

Texeler wol
Kou, wind en zilte zeelucht zorgen bij het schapenras Texelaar voor langkroezende wol met een hoog gehalte aan natuurlijke lanoline (wolvet). Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Breken of pletten is vrijwel uitgesloten. De wol van het Texeler dekbed is zorgvuldig gekaard, waardoor alle vezels in één richting liggen. Bovendien is de wol in dekbedden vuilafstotend door de gezuiverde lanoline. Regelmatig luchten is daarom genoeg om het dekbed fris én in vorm te houden.

Dons
Dons is licht, zacht en soepel. Een dekbed gevuld met dit zuivere natuurproduct neemt daarom gemakkelijk de vorm van het lichaam aan. Bovendien isoleert dons uitstekend. Dons veroorzaakt geen allergische reacties en kan door iedereen zonder problemen worden gebruikt. Kwaliteitsdons heeft een lange levensduur.

Reacties