Nieuwe serie kwaliteitsboxspring IKEA voor goede nachtrust

IKEA boxspring-serie met veel aandacht voor design, materiaalgebruik en kwaliteit.

01 December 2015

Of je nu slaapt als een roos of de hele nacht ligt te woelen: een goed bed is zeer belangrijk voor een prettige nachtrust. Daarom presenteert IKEA een nieuwe serie boxsprings die met veel aandacht voor design, materiaalgebruik en kwaliteit zijn ontworpen. Je kiest voor je favoriete stijl en het matras dat het beste bij je past en creëert zo je eigen droombed voor een betaalbare prijs. De comfortabele LAUVIK, stijlvolle DUNVIK en eersteklas VALLAVIK bedden bevatten bovendien 100 procent katoen van duurzame bronnen. De nieuwe serie is vanaf februari bij alle IKEA winkels verkrijgbaar.

De nieuwe boxsprings zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek. Jaarlijks bezoeken de slaapspecialisten van IKEA duizenden slaapkamers om inzicht te krijgen in de wensen, behoeftes en eisen van mensen. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat mensen graag zelf de stijl en het matras van hun droombed bepalen. De nieuwe LAUVIK, DUNVIK en VALLAVIK bedden zijn daarom zo ontworpen dat ze geheel zijn af te stemmen op jouw persoonlijke slaapcomfort. Bovendien mag je 90 dagen proefslapen en kan je rekenen op een garantie van 25 jaar.

Ademende en duurzame materialen

De boxsprings zijn uitgebreid getest op luchtvochtigheid en warmte. De stoffen elementen van de bedden zijn gemaakt van 100% katoen van duurzame bronnen. Dit betekent dat bij de productie van deze stoffen er minder water, kunstmest en pesticiden zijn gebruikt en dat de katoenboeren genoeg verdienen om de leefomstandigheden in hun omgeving te verbeteren.

Opgerolde matrassen

Voorheen was het lastig om een nieuw matras naar huis te vervoeren, vanwege de omvang. Daarom heeft IKEA voor de nieuwe boxsprings matrassen ontwikkeld die opgerold zijn. Zo neemt het matras minder ruimte in en kan je het eenvoudig meenemen naar huis. Bovendien bespaart dit vervoerskosten. Na thuiskomst kan je het opgerolde matras direct gebruiken. Het heeft ongeveer 72 uur nodig om zijn volledige comfort te bereiken. Dankzij de matras retour- en recycle service van IKEA komt je oude matras ook goed terecht.

Democratic Design

In het ontwerp van de nieuwe beddenserie is veel aandacht besteed aan de juiste combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs. Dankzij dit Democratic Design principe creëert IKEA een beter dagelijks leven voor zo veel mogelijk mensen.

Meer informatie: www.ikea.nl

Publicatiedatum: 1 december 2015

Reacties