Maak van jouw huis een thuis

Wil jij van jouw huis een thuis maken? Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

25 Augustus 2021

Tips om van je huis een thuis te maken

Wil jij van jouw huis een thuis maken? Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals kiezen voor duurzaam meubilair waar je jaren later nog plezier van hebt, een fijne boxspring kopen bij Matt Sleeps of mooie planten in huis plaatsen. Maar dat is nog niet alles, want wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet om van jouw huis een thuis te maken. Lees snel verder!

1. Kies een heerlijk zacht matras

Om van jouw huis een thuis te maken, kun je het beste gaan voor een heerlijk zacht matras. Een matras kopen levert je altijd iets op, want als je een goed matras hebt, zal je ook beter slapen. Goed slapen helpt je om je thuis te voelen in je eigen woning. Het maakt dat je naar je eigen bed verlangt als je op vakantie bent en iets fijns hebt om naar terug te gaan. Investeer dus in een goed matras.

2. Zet verse bloemen op tafel

Met verse bloemen op tafel breng je veel sfeer in huis. Op tafel zijn ze tevens een ware eyecatcher. Ga voor een groot boeket, zodat deze extra opvalt. Wil je niet veel geld uitgeven aan telkens weer nieuwe bloemen op tafel? Dan kun je ook voor een mooi boeket droogbloemen kiezen. Net zo mooi en ze gaan ook nog eens veel langer mee.

3. Zorg voor voldoende licht in huis

Verlichting heeft veel invloed op de sfeer in de ruimte. Zorg er dan ook voor dat er voldoende licht in huis binnenkomt. Kies voor helder natuurlijk licht en voeg ook her en der wat sfeerverlichting toe. Als je huis voldoende verlicht is, zal dit zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid ten goede komen.

4. Plaats kaarsen in huis

Kaarsen in huis zorgen tevens voor veel sfeer. En kies je voor geurkaarsen, dan zal je huis ook nog eens aangenaam lekker ruiken. Kies echter niet voor heftig geurende kaarsen maar ga voor de meer subtiele aroma’s. Zo voorkom je dat de geuren niet in de ruimte gaan overheersen.

5. Maak een knusse zithoek

En als laatste tip: maak een knusse zithoek. Denk aan een hoek met lekkere kussens en een boekenkast ernaast waar je je even heerlijk kunt terugtrekken om te ontspannen. Een speciale hoek hiervoor creëren maakt dat je deze plek met ontspanning gaat associëren en je je hier maar wat graag terugtrekt. Zo creëer je pas echt een thuisgevoel.

Reacties