Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Zo kom je echt tot rust in je slaapkamer

We hebben het tegenwoordig druk: met werk, de kinderen, sport en familie en vrienden. Als je even met je ogen knippert, is er alweer een dag voorbij.

Daarom is het heel belangrijk om in elk geval één plek in huis te hebben, waar je volledig uitrust. 

TMC-WONEN-slapen-slaapkamer-beddengoed-matras-textiel-boxspring-bedbodem

Telefoons de slaapkamer uit

Het is natuurlijk heel verleidelijk om je e-mail of Whatsapp-berichten nog even te lezen voordat je gaat slapen, maar dat is geen goed idee. Het beeldscherm van je telefoon en het geluid van inkomende berichten zorgen er samen namelijk voor, dat je minder goed in slaap komt. En als je dat maar vaak genoeg doet, merk je dat je steeds vermoeider wordt overdag. Daarom hoort je telefoon niet thuis in je slaapkamer.

Dit heeft je slaapkamer allemaal wel nodig

Een goede en rustige basis is essentieel voor je nachtrust. En het belangrijkste onderdeel van deze basis is natuurlijk een fijn bed!

TMC Wonen heeft alles wat je nodig hebt: een boxspring of bedbodem met matras, heerlijk zacht bedtextiel en comfortabele hoofdkussens.

Boxspring

TMC-WONEN-slapen-slaapkamer-beddengoed-matras-textiel-boxspring-bedbodem

Een boxspring - of eigenlijk boxspringset - is opgebouwd uit een onderbox, een matras en een topmatras. Met deze drie elementen heb je gelijk al een goede basis. Maar je kunt de set nog uitbreiden met mooie poten en hoofd- en voetborden in alle soorten en materialen. Romantisch en klassiek of juist strak en modern, het kan allemaal.

En wil je graag nog meer luxe? Dan bestaan er ook nog opties zoals een massagefunctie of ingebouwde tv-lift. Heerlijk!

Bedbodem

TMC-WONEN-slapen-slaapkamer-beddengoed-matras-textiel-boxspring-bedbodem

Van een bedbodem heb je superlang plezier, want die gaat meestal wel tien tot vijftien jaar mee. Pas als de latten niet meer bol staan of de ophangingskappen versleten zijn, ben je toe aan een nieuwe.

Bij TMC Wonen zijn verschillende soorten bedbodems verkrijgbaar: mét individuele ondersteuning en zonder.

Bedbodems met individuele ondersteuning
De meest bekende daarvan is natuurlijk de lattenbodem. Lattenbodems zijn verkrijgbaar in een vaste, met de hand verstelbare of elektrisch verstelbare uitvoering. Een schotelbodem is opgebouwd uit – je raadt het al – schotels die driedimensionaal kunnen bewegen. Dat laatste zorgt voor nog betere ondersteuning van je lichaam.

Bedbodems zonder individuele ondersteuning
Spiraalbodems en vlavrobodems geven minder of geen ondersteuning. Een spiraalbodem bestaat uit een netwerk van gevlochten ijzerdraden. En de vlavrobodem is slechts een houten plaat die je alleen nog ziet bij kinderbedden.

Heb je ook een nieuw matras nodig? Laat je dan goed adviseren, want niet elk matras past op elke bedbodem.

MatrasDe één houdt van een lekker zacht matras, terwijl de ander liever op een stevige slaapt. Wat lekker ligt, is dus heel persoonlijk. Maar één ding geldt voor iedereen: je hele lichaam moet tot rust komen en overal goed ondersteund worden door het matras. Het altijd belangrijk dat, als je een zijslaper bent, je wervelkolom op een rechte lijn ligt. Daarmee voorkom je rug- en nekklachten en dat is natuurlijk superbelangrijk.

Als je voor een nieuw matras kiest, is het handig om ook even naar je huidige hoofdkussen te kijken. Past die wel bij je nieuwe matras? Soms kan het namelijk beter zijn een nieuwe te kopen.

Hoofdkussen


Je zou het niet direct denken, maar je hoofdkussen heeft veel invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Een goed – voor jou geschikt – kussen kan ervoor zorgen dat hoofdpijn en nek- en rugklachten verdwijnen.

Een hoofdkussen dat niet bij jouw slaaphouding past, kan vervelende klachten juist veroorzaken.

Er zijn grofweg vijf soorten hoofdkussens
De eerste soort is gevuld met dons of veren. Die vormen zich makkelijk naar jouw hoofd, reguleren vocht goed en zijn makkelijk wasbaar. Polyester of synthetische kussens zijn ook wasbaar en bovendien elastisch, maar minder vochtregulerend en vormend. Visco-elastische of traagschuim kussens vormen zich door jouw warmte en de druk van je lichaam. Daardoor ondersteunen ze optimaal. Kussens van latex geven ook een goede ondersteuning en zijn sterk en vormvast. En als laatste zijn er nog kussens van wol. Deze reguleren vocht ook uitstekend, kan je makkelijk bijvullen en zijn zelfreinigend. Je hoeft ze dus niet te wassen. 

Bedtextiel

TMC-WONEN-slapen-slaapkamer-beddengoed-matras-textiel-boxspring-bedbodem

Bij TMC Wonen vind je echt alles op het gebied van slapen, dus ook het fijnste bedtextiel. Bedtextiel is een verzamelterm voor heel veel slaapkamerproducten. Hieronder vallen bijvoorbeeld dekbedden, dekbedovertrekken, kussenslopen, moltons, hoeslakens en dekens. Met de mooiste merken zoals Vandyck, LeDorm, Beddelicious en Essenza, is het assortiment lekker groot en kun je uit heel veel moois kiezen: voor iedere woonsmaak is er fantastisch beddengoed verkrijgbaar.

Heb je een beetje hulp nodig? De slaapspecialisten van TMC Wonen vertellen je graag wat allemaal mogelijk is en waar je op moet letten.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website