Foto: 2017-12/Steigerhouten bed.jpg

Tips om je slaapkamer industrieel in te richten

Een industriële woonstijl is helemaal hip en in de mode.

Het is dan ook een mooie stijl met een goede balans tussen gezelligheid, ruwheid en een natuurlijke uitstraling. Maar wat als je weinig ervaring hebt met het inrichten van een industriële woning? Of als je gewoon wat leuke inspiratie wilt opdoen? Wij geven 6 leuke en praktische tips om je slaapkamer industrieel in te richten.

1. Het gebruik van steigerhout

Steigerhout is een mooi materiaal om in de industriële stijl te gebruiken. Dit hout is echt gebruikt voor steigers in de industrie en verbeeldt deze sfeer dus mooi. Steigerhout is te gebruiken voor diverse meubels in de slaapkamer. Met name een steigerhouten bed is natuurlijk een echte eyecatcher. In dit voorbeeld is niet alleen steigerhout, maar ook gekleurd driftwood verwerkt.

2. Een ruwe vloer

Een industriële slaapkamer is moeilijk te realiseren als er een keurig nette laminaatvloer of vloerbedekking ligt. Heb je toevallig een houten vloer, dan is dat perfect. Eventueel kun je ook kiezen voor een laminaatvloer met de juiste, ruwe look. Beton kan ook prima dienen als vloer in de industriële slaapkamer! Een goede vloer kiezen doe je zo.

3. Heb je bakstenen?

Heb je toevallig een bakstenen muur in de slaapkamer waar behang overheen zit? Haal dan het behang eraf en vertoon de originele bakstenen muur. Heb je isolatie of gipswanden, zoals de meeste slaapkamers? Je kunt bijvoorbeeld een bakstenen wand ervoor metselen in de industriële stijl, maar er is ook behang met baksteen-motief en steenstrips kunnen ook goed werken.

4. Industriële verlichting

Misschien overbodig om te zeggen, maar natuurlijk moet ook de verlichting industrieel zijn. Kies bijvoorbeeld voor grote spots, voor een betonnen lamp of voor een andere typisch industriële lamp. Uiteraard past het in deze stijl ook als je gaat voor een kaal peertje.

5. Geen perfecte afwerking

De kern van de industriële stijl is dat alles niet netjes is afgewerkt. Heb je nog losse snoeren liggen? Vooral laten liggen! Is de bedrading van je lamp en stopcontact netjes weggewerkt? Leg er dan een zichtbaar snoer heen over plafond of muur. Probeer te zorgen voor een nonchalante uitstraling die onaf is. De industriële stijl is juist níet perfect!

6. Kleurstellingen

Kies in de slaapkamer voor neutrale en/of natuurlijke kleuren. Je ziet bijvoorbeeld veel grijstinten en houtkleur. Ook metaal is veel vertegenwoordigd in de industriële stijl. Het kiezen van een kleur die niet in het natuurlijke palet thuishoort kán mooi zijn, maar bederft meestal de sfeer in de slaapkamer.

Een industriële slaapkamer inrichten hoeft niet perse moeilijk te zijn. Je kunt kiezen voor allerlei ruwe items en het is juist mooi als dingen niet perfect zijn afgewerkt. Eigenlijk maakt dit de stijl nog makkelijker dan de moderne of minimalistische inrichting. De industriële woonstijl is goed te combineren met de landelijke, retro of vintage woonstijl.

Reacties