Het bed van de toekomst van DesleeClama

DesleeClama ontwikkelt baanbrekend slaapconcept Sleeping Tomorrow: intelligente weefsels maken het bed van de toekomst.

De Belgische matrasstoffenfabrikant DesleeClama stelde in mei 2013 Sleeping Tomorrow voor, revolutionair en prijswinnend slaapconcept ontworpen door Axel Enthoven dat tijdens Interzum 2013 in Keulen gepresenteerd is als 'bed van de toekomst'. Dit predicaat dankt het bed niet alleen aan het organische design, maar ook aan de vele technische snufjes die onder en zelfs ín de gebreide stoffering zijn verwerkt. Alles in dienst van een optimale nachtrust. Zo zijn er optische vezels en kopergaren in de stoffering van het matrasovertrek gebreid die aanvoelen of de slaper het te warm of te koud heeft. 'Dit bed bewijst welke toepassingen er allemaal mogelijk zijn met de innovatieve stoffen van DesleeClama', vertelt Enthoven. 'Zo is het voordeel van een gebreide bekleding dat het een open structuur heeft. Hierdoor kun je extra functionaliteiten als verlichting, geluidsabsorptie, sensoren, bedieningspanelen en luidsprekers onzichtbaar toepassen.'

Twee Interzum Awards

Twee technieken die in het Sleeping Tomorrow bed zijn verwerkt, wonnen een Interzum Award in de categorie 'High Product Quality'. De eerste is de Smart Cover, een gebreid matrasovertrek waarin optische vezels en kopergaren functioneren als sensoren. Ze zorgen ervoor dat de onderverlichting bij het verlaten van het bed automatisch aangaat en meten de lichaamstemperatuur van de slaper, om via ingebouwde software de verwarming of airconditioning aan te sturen. De tweede award werd gewonnen met 'Sound Absorbing', een stoffering met 3D-structuur die omgevingsgeluiden neutraliseert. Toegepast in het coconvormige hoofdeinde van het bed ontstaat er een geborgen slaapplek waarvan de akoestiek garant staat voor een ongestoorde nachtrust.

Techniek & Innovatie

Bovenin de cocon zijn onzichtbare luidsprekers verwerkt en ledverlichting voor lichttherapie. Dit laatste biedt de mogelijkheid om in bijvoorbeeld een oranjerode gloed in slaap te vallen en te ontwaken in gesimuleerd zonlicht. Enthoven: 'Sleeping Tomorrow laat zien hoe techniek en innovatieve weefsels elkaar kunnen versterken. De elastische breistoffen van DesleeClama hebben daarbij ook nog een esthetisch voordeel, omdat je er grote 3D vormen mee kunt bekleden zonder plooien of naden te zien. Daarnaast is de stof superhygiënisch dankzij de toepassing van nanotechnologie, die gebaseerd is op de lotusbloem, waarbij vuil en water als druppels op de lotusbladeren blijven liggen.

DesleeClama ontwikkelt baanbrekend slaapconcept Sleeping Tomorrow: intelligente weefsels maken het bed van de toekomst.

DesleeClama Innovation & Design Center

Sleeping Tomorrow is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen het Innovation & Design Center (iDC) van DesleeClama en Axel Enthoven, een bekende Belgische visionaire ontwerper. Het iDC is in 2012 in het leven geroepen om wereldwijde trends en technologieën op het gebied van slapen toe te passen in nieuwe matrasstoffen en innovatieve slaapconcepten. Het centrale doel hierbij is altijd: het creëren van de ultieme slaapervaring. Sleeping Tomorrow laat zien welke ongekende mogelijkheden gebreide stoffen bieden als het gaat om design en functionaliteit. Denk hierbij aan toepassingen op het gebied van (medische) zorg, lifestyle en wellness.

iDC app

Een ander wapenfeit van iDC is de introductie van de iDC app. Hiermee kunnen klanten zelf hun matras configureren op basis van tientallen brands, duizenden dessins en kleuren die DesleeClama te bieden heeft. Ook bevat de app tools om op de hoogte te blijven van het laatste productnieuws en trends op het gebied van meubel- en matrasstoffering.

Sleeping Tomorrow wordt in productie genomen door beddenfabrikant Velda in België, en dit in samenwerking met DesleeClama, en zal in januari 2014 te zien zijn tijdens IMM Cologne in Duitsland.

Meer informatie: www.desleeclama.com

Publicatiedatum: 29 november 2013.

reacties
anderen bekeken ook

Vier tips voor een romantische slaapkamer

Guido van Loon

 MLine blijvend in prijs verlaagd

aanbieding boxpringset

handgemaakte boxsprings

Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie