Foto: /288064.jpeg

SlaapID Beddenspecialist.nl: perfect passend bed

Nieuwe winkelformule Beddenspecialist.nl meet eerst slaapgedrag consument.

Nieuwe winkelformule Beddenspecialist.nl meet eerst slaapgedrag consument.

Net als bondscoach Louis van Gaal wil gaan doen, gaat de nieuwe formule Beddenspecialist.nl op eenvoudige wijze het slaapgedrag meten. Niet van spelers van het Nederlands voetbalelftal, maar van consumenten. Als men een bed wil kopen, dan zal de beddenspecialist eerst het slaapgedrag in kaart brengen met de onafhankelijke SlaapID service. Pas daarna wordt gekeken naar de producten die het beste passen bij de klant. De formule Beddenspecialist.nl, waarbij twintig beddenspeciaalzaken zijn aangesloten, kan consumenten hiermee een perfect passend bed aanbieden.

Nergens ter wereld meet een beddenspeciaalzaak het slaapgedrag van consumenten. Beddenspecialist.nl heeft de primeur met de SlaapID Slaapscan. Sinds kort wordt zo'n slaapscan succesvol toegepast in de medische wereld voor slaapapneu patiënten. Bij Beddenspecialist.nl krijgt een potentiële klant de SlaapID Slaapscan voor een periode van drie nachten mee naar huis. De klant draagt deze sensor gedurende de hele nacht met behulp van een comfortabel bandje ongemerkt op de borst. Daarna komt de consument terug naar de winkel en leest de beddenspecialist de Slaapscan sensor uit. De resultaten geven een exact beeld van hoe iemand slaapt: op de zij, buik of rug, of iemand zich vaak omdraait, of 's nachts wakker wordt, wat de omgevingstemperatuur is, hoe lang iemand slaapt, wat de voorkeurshouding is, et cetera.

Deze informatie is van essentieel belang voor het bepalen van de stevigheid en het aantal en type comfortlagen van de matras en bedbodem en het gebruik van vulmaterialen bij producten als dekbedden en hoofdkussens. Kortom, zeer belangrijk voor een goede bedkeuze. Dat is toch wel een andere aanpak, dan de tot nu toe gebruikelijke, namelijk door in de winkel gedurende een paar minuten op het gekozen bed te gaan liggen. Daarom komt het nog te vaak voor dat mensen lichamelijke klachten hebben en vermoeid wakker worden, doordat ze op een bed slapen dat toch niet goed bij hun slaapgedrag en slaaphouding past.

'Wij willen er voor zorgen dat mensen de best mogelijke slaaphouding aan kunnen nemen, zodat een goede nachtrust is verzekerd. Met onze metingen zijn de verkopers nog beter in staat om de klant een passend advies en zekerheid te geven', zegt Maarten Stoffels, directeur van Sleeptrade bv, eigenaar van de formule Beddenspecialist.nl. 'Bovendien meten we na het gegeven advies met de SlaapID Profielscan, dat de drukpunten van het gehele lichaam op de matras meet, of het geadviseerde product ook daadwerkelijk de juiste ligging geeft. Zodat we onze pay-off 'op uw lijf geschreven' met recht kunnen gebruiken.'

Beddenspecialist.nl
Bij de nieuwe formule Beddenspecialist.nl zijn twintig beddenspeciaalzaken aangesloten. Zij zijn de 'local heroes', kennen hun klanten goed en beschikken over een grote productkennis. De bij de formule aangesloten ondernemers geven vaak al jarenlang, tot soms wel 120 jaar, slaapadvies. Beddenspecialist.nl bundelt die kennis en verenigt de krachten. De formule wil de klant meer centraal stellen. Desgevraagd geeft Stoffels een voorbeeld: 'omdat veel mensen er de voorkeur aangeven om af te spreken op een voor hen geschikt moment, kan men bij winkels van Beddenspecialist.nl afspreken op tijden dat het hun uitkomt, overdag, maar ook 's avonds. Dat lijkt logisch, maar bijna nergens in de branche kun je dat zo doen.' Een afspraak maken kan eenvoudig via beddenspecialist.nl/openopafspraak. Die website zal een steeds belangrijker rol krijgen. Zo staat er nu al een online matrasadvies op en in de toekomst kan men er ook producten achter de computer, tablet of laptop in de eigen thuisomgeving plaatsen en bekijken. Beddenspecialist.nl wil het klanten met de nieuwe aanpak zo gemakkelijk mogelijk maken om een advies op maat te krijgen en daarmee een perfect passend bed aan te schaffen. Het assortiment van Beddenspecialist.nl bestaat uit betaalbare collecties van merken als o.a. Auping, Beddelicious, LeDorm, Swissflex en Vandyck.

Meer informatie: www.beddenspecialist.nl

Publicatiedatum: 10 oktober 2012

Reacties