Foto: slaapkamertrend-kleur

Gebruik van kleur is dé trend in de slaapkamer

Laat je slaapkamer kleur bekennen!

Uit onderzoek is gebleken dat kleur een steeds belangrijkere plaats in de slaapkamer inneemt. Dit werd bevestigd tijdens een bezoek aan Brussel by Night, dé vakbeurs op slaapkamergebied. Zo zien we verschillende kleurcombinaties ontstaan in de slaapkamer. We onderscheiden drie verschillende kleurstijlen: lichte kleuren, natuurlijke kleuren en felle kleuren.

Hemels genieten

Door te kiezen voor zachte materialen, vriendelijke vormen en lichte kleuren waan je je in de zevende hemel. Centraal in deze beleving staan de kleuren blauw, wit en grijs die je het gevoel geven in het wolkendek weg te dromen.

Puur natuur

Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en riet en kies voor kleuren uit de natuur. Groen is een echte kleur uit het buitenleven en een bewezen rustgevende kleur. Deze kleur geeft je slaapkamer een opvallend uiterlijk, maar zal je nachtrust niet verstoren. Is groen te heftig? Bruin en beige geven je kamer ook een natuurlijke uitstraling, zeker in combinatie met een wollen vloerkleed of een kast van steigerhout.

Bron: Vroomshoop.

Fel en flitsend

Geef energie aan je slaapkamer en maak gebruik van alle kleuren van de regenboog. Vrolijk de koele uitstraling van beton, metaal en glas op met neonkleuren. Door het gebruik van knalgeel, felblauw of flitsend paars geef je een hippe draai aan je slaapkamer. Kies voor accessoires zoals lampen, fotolijsten en kussens in de gekste kleuren.

Bron: Auping.

Wonen.nl - Slaapkamers

Dit en meer trends op slaapkamergebied lees je in Wonen.nl - Slaapkamers. Zo hebben we de nieuwste boxsprings, hip bedtextiel en praktische kasten voor je op een rij gezet. Het magazine is, samen met de andere Wonen.nl magazines, gratis te downloaden in de iTunes Store en Google Play Store.

Publicatiedatum: 16 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties