Foto: 2017/velda-finesse.jpg

Finesse: een prijswinnend revolutionair nieuw bed

Geraffineerd design, smart technology en subliem slaapcomfort

De Finesse luidt een nieuwe generatie slaapcomfort in. Niet voor niets won dit revolutionaire bed van het Belgische merk Velda een Balthazar award voor innovatie: geraffineerd design & smart technology resulteren in een streling voor het oog én een weldaad voor lichaam en geest met unieke functionaliteiten zoals de anti-snurk en de zero-gravity stand.

Een ijzersterk staaltje design

De bodemvrije Finesse dankt zijn gesofisticeerde looks aan een high-tech constructie: werkelijk alles is opgehangen aan het metalen frame, waardoor het bed boven de grond lijkt te zweven. Enkel de 4 ranke pootjes staan op de grond. Zelfs het hoofd- en voeteinde en de nachttafeltjes laten de vloer vrij. De kabels zijn netjes weggewerkt en kunstoflagers zorgen dat het geluid gedempt wordt waardoor de Finesse zich fluisterzacht in beweging zet. Dit kan worden gedaan met de afstandsbediening of met een smartphone en de speciale Finesse app.

Antisnurk en ‘zero-gravity’ stand

De Finesse kan met recht een ‘wellness’ bed genoemd worden. Want naast verschillende hoofd-en voetstanden en heerlijke massagefuncties, kan je ook twee voorgeprogrammeerde posities instellen die door middel van een optimale bloedcirculatie zorgen voor het dagelijks herstel van je lichaam.
· De AS-functie (anti-snurk) plaatst zowel je hoofd als je voeten lichtjes omhoog. Op deze manier kun je vrij in-en uitademen en wordt je strottenhoofd niet geblokkeerd. Omdat je lichaam beter in balans ligt, hoeft je hart minder zwaar te pompen.
· De Z-functie (Zero-Gravity) streeft naar een gevoel van gewichtloosheid in bed. Je bovenlichaam en knieën liggen schuin omhoog, waardoor je (buik)spieren zich maximaal kunnen ontspannen en je gemakkelijker kunt ademhalen en bloedcirculatie en zuurstoftoevoer weer snel terug op peil komen.

Subliem slaapcomfort

De Finesse combineert vederlicht design met vederdicht comfort. De ultra fijne boxspring is gevuld met mini-pocketveren: 5 cm hoog, 500 stuks per m², wat zorgt voor een optimale en ergonomische ondersteuning van het lichaam. Ook voor de nodige ventilatie werd gezorgd: de bovenkant is gestoffeerd met een ademend anti-slip 3-D weefsel en de bodemplaat werd voorzien van ventilatieroosters waardoor de lucht vrij kan doorstromen, wat een voorwaarde is voor een gezond slaapklimaat. De Finesse werd daarom gecertificeerd met het VIV-label (Vertical Integrated Ventilation).

Winnaar van de Balthazar 2016 innovation award

Het innovatieve en geraffineerde ontwerp van de Finesse werd tijdens de 2016 editie van de Brusselse Meubelbeurs beloond met de prestigieuze Balthazar award voor beste innovatie.

Voor meer informatie en voor een overzicht van de dealers: www.velda.net

Reacties