Foto: /285598.jpeg

Auping Essential bed op de Floriade

Duurzaam bed van Auping, Essential, in Cradle to Cradle stand.

Duurzaam bed van Auping, Essential, in Cradle to Cradle stand.

De Essential van Koninklijke Auping, een tijdloos bed dat Auping dit voorjaar introduceerde, is nu te zien op de Floriade in Venlo.

 

Het opvallende bedmodel in de vrolijke kleur geel is te bewonderen in de stand van EPEA, het wetenschappelijk Cradle tot Cradle-instituut. De Essential maakt daarbij deel uit van de tentoonstelling Cradle to Cradle Festival 2012.

De Auping Essential is het eerste bed ter wereld dat is bekroond met een Cradle to Cradle Silver certificaat. Dit keurmerk garandeert dat het bed voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen, of materialen die recyclebaar zijn.

Cradle to Cradle concept
De tentoonstelling Cradle to Cradle Festival 2012 laat de bezoekers van de Floriade kennis maken met het concept Cradle to Cradle. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers zich laten inspireren door enkele praktijkvoorbeelden en zien ze hoe het concept Cradle to Cradle wordt vertaald in producten en processen.

De Essential is het enige bed dat volgens dit concept is geproduceerd en op de Cradle to Cradle tentoonstelling is te zien. 'Het is een eer dat de Essential zo prominent in de Cradle to Cradle stand van EPEA staat. Het bedmodel is een mooi voorbeeld van hoe Auping de komende jaren haar producten volledig Cradle to Cradle wil produceren,' aldus Marjan Reitsma, Manager Brand Building bij Auping.

De Essential is tot en met 7 oktober 2012 te zien op de Floriade aan de Venrayseweg 180A in Venlo.

Meer informatie: www.auping.nl.

Publicatiedatum: 17 juli 2012

Reacties