Foto: /285973.jpeg

Auping biedt een volledig Cradle to Cradle bed

Milieubewust slapen mogelijk op zowel bed, matras als spiraalbodem.

Milieubewust slapen mogelijk op zowel bed, matras als spiraalbodem.

Koninklijke Auping bv heeft een Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen voor zijn vlakke spiraalbodems van het type AVS en K2. Dit keurmerk garandeert dat de bodems voor meer dan 50% bestaan uit hergebruikte materialen of materialen die recyclebaar zijn. Volgens Auping is een spiraalbodem de basis voor comfortabel slapen. Dat kan nu zonder wakker te liggen over het milieu.

 

Eerder ontving Auping als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat voor zijn nieuwe matrassenlijn en voor de Essential, een eigentijds bedmodel dat dit voorjaar is geïntroduceerd. Auping maakt, door de verschillende bedonderdelen te combineren, het als eerste in de wereld mogelijk om te slapen op een volledig Cradle to Cradle bed.

Volledig Cradle to Cradle slapen
Bijna 125 jaar geleden bedacht Johannes Auping de eerste spiraalbodem, destijds een revolutionair product. Sindsdien heeft de beddenfabrikant niet liggen slapen op het gebied van innovatie en zijn de spiraalbodems verfijnd naar hedendaags comfort en kwaliteit, gecombineerd met de duurzaamheidsgedachte van Auping.

Het Cradle to Cradle Silver certificaat is vergeven door McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC), grondlegger van het Cradle to Cradle principe. Bij de toekenning van het certificaat worden alle materialen en bedrijfsprocessen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt onderzocht hoe veilig de producten zijn voor mens en milieu en in hoeverre de materialen zijn te verwerken in nieuwe producten.

Comfortabel en milieubewust
'We zijn erg trots dat ook onze spiraalbodems een Cradle to Cradle certificaat hebben ontvangen,' zegt Marjan Reitsma, Manager Brand Building bij Auping. 'De spiraalbodem is het eerste product dat Auping ooit produceerde. Samen met onze nieuwe matrassenlijn en het bedmodel Essential kan nu volledig duurzaam geslapen worden op Auping.' De beddenfabrikant uit Deventer heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren alle bedrijfsprocessen volgens het Cradle to Cradle principe te laten verlopen en tegelijkertijd kwalitatief hoogstaand te produceren.

Meer informatie over Cradle to Cradle.

Publicatiedatum: 03 augustus 2012

Reacties