Foto: press_2013//Auping-Auronde-bed-1.jpg

Auping Auronde: nieuw jasje voor 40-jarig jubileum

Beddenfabrikant Auping introduceert limited edition en vijf nieuwe kleuren

Auping Auronde: nieuw jasje voor 40-jarig jubileum

Oer-Hollandse kwaliteit en een tijdloos ontwerp. Het verklaart het succes van de Auping Auronde die dit jaar veertig jaar bestaat. Dat viert Koninklijke Auping bv, die dit jaar zelf 125 jaar bestaat, met een limited edition en vijf nieuwe kleuren. Het bedmodel, ontworpen door Frans de la Haye, is in 1973 op de markt gebracht en sindsdien een van de bestverkochte modellen ooit in Nederland. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren staat er gemiddeld in iedere Nederlandse straat wel een Auping Auronde. Het bed wordt nog altijd in Nederland in de eigen Deventer fabriek met veel aandacht en vakmanschap grotendeels met de hand vervaardigd.

De Barcelona-stoel van Knoll, de Eames Lounge Chair van Vitra en de Arco lamp van Flos. Stuk voor stuk zijn het tijdloze designs die al decennialang staan als een huis. Ook de kenmerkende poten en de ronde vormen waar de Auronde om bekend staat, zijn in veertig jaar tijd onveranderd gebleven. En nog steeds is het bed populair.

Tijdloos en duurzaam design
In de loop der jaren zijn er innovaties, accessoires en de nieuwste technieken op slaapgebied aan het bed toegevoegd. Het oorspronkelijke design is echter nog hetzelfde. De combinatie van duurzame innovaties, een comfortabele nachtrust en een tijdloze vormgeving maakt dat de Auronde ook de komende decennia een voorloper in de beddenmarkt blijft.

Voor het jubileum van het bedmodel is de Auronde in een nieuw jasje gestoken. Auping brengt een limited edition uit en voegt vijf nieuwe, frisse kleuren toe aan het assortiment: de vollakkleuren ' 1973 groen' , zeeblauw, mosgrijs en diepzwart en de beitstint wit. Het nieuwe assortiment is onthuld op de woonbeurs IMM Cologne in Keulen. Met de introductie van het nieuwe kleurenpalet past de Auronde ook qua stijl nog steeds helemaal bij de slaapkamer van nu.

De kleur groen was tijdens de introductie van de Auronde in 1973 een trendkleur. Nu bepalen groentinten opnieuw de uitstraling van menig interieur. De nieuwe kleur ‘1973 groen’ is geïnspireerd op de originele trendkleur van de eerste Auronde, waarmee het succes destijds begon.

'1973 groen': retrokleur

De kleur groen was tijdens de introductie van de Auronde in 1973 een trendkleur. Nu bepalen groentinten opnieuw de uitstraling van menig interieur. De nieuwe kleur ‘1973 groen’ is geïnspireerd op de originele trendkleur van de eerste Auronde, waarmee het succes destijds begon. Het is een frisse kleur met een eigentijdse uitstraling. Naast groen, komt ook grijs steeds meer terug in de slaapkamer. De nieuwe kleur mosgrijs is mooi te combineren met natuurlijke materialen en geeft een natuurlijke, matte uitstraling.

Voor wie meer van een bescheiden trendkleur houdt, is er zeeblauw, een moderne en toegankelijke kleur die past in elke slaapkamer. De kleur is goed te combineren met stevige kleuren als groentinten, brique en geel, maar voor een rustige, natuurlijke uitstraling past het ook mooi bij zwart en diverse houtkleuren. Diepzwart is een goede basis voor een tijdloos bed. Tenslotte geeft de uitvoering in wit beits op het beukenhout een licht doorschijnende houtnerf. Dit maakt de eigentijdse slaapkamer warm en sfeervol.

Limited edition: Auronde linnen
Naast de vijf nieuwe kleuren is de Auronde ook verkrijgbaar als limited edition in linnen . Op de beukenhouten delen is een speciale laminaatlaag(hpl) aangebracht met een linnenstructuur. De contrasterende binnenzijde van de poten in de kleur brique is verrassend kleurrijk.

Cradle to Cradle
Kwaliteit en duurzaamheid zijn voor Auping onlosmakelijk met elkaar verbonden. Auping is door EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) onderscheiden om zijn duurzame bedrijfsvoering en mag zich als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle organisatie noemen. De Auronde gaat met zijn tijd mee en staat mede dankzij het 14-laags beukenhout, nog altijd voor duurzame kwaliteit. Onlangs heeft de Auronde het Cradle to Cradle Basic certificaat ontvangen. Dit keurmerk is toegekend voor de materiaalkeuze van de Auronde omranding met hoofdbord en het Auronde tafeltje.

Prijs en beschikbaarheid
De Auronde in het nieuwe kleurenpalet is verkrijgbaar in een 1- en 2-persoonsuitvoering. Een 2-persoons Auronde inclusief Dublin matrassen en AVS spiraalbodem is al verkrijgbaar vanaf € 1.815,-. Diverse accessoires, zoals achterwanden, bedtafeltjes en verlichting zijn apart verkrijgbaar. De limited edition van de Auronde is beschikbaar vanaf € 2.635,- (op basis van Dublin matrassen en AVS spiraalbodems, in de maten 160/180x200/210 en alleen in type 1500). Ook is er een aanhaaktafeltje beschikbaar voor deze uitvoering. Het bed in de nieuwe kleuren en in de limited edition is vanaf februari 2013 te bestellen.

Publicatiedatum: 20 februari 2013

Meer informatie: www.auping.nl

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties