Foto: /259280.jpeg

Auping als eerste beddenproducent volledig Cradle to Cradle

Koninklijke Auping bv kiest ervoor zijn bedrijfsprocessen volledig in te richten volgens het ‘Cradle to Cradle’-principe (C2C). De Nederlandse beddenfabrikant is daarmee de eerste binnen de beddenbranche die produceert binnen een gesloten cyclus.

Koninklijke Auping bv kiest ervoor zijn bedrijfsprocessen volledig in te richten volgens het ‘Cradle to Cradle’-principe (C2C). De Nederlandse beddenfabrikant is daarmee de eerste binnen de beddenbranche die produceert binnen een gesloten cyclus.

Het doel is om alle producten de komende jaren 100% recyclebaar te maken en tegelijkertijd nog duurzamer en kwalitatief hoogstaander te produceren.

 

Ook de bouw van de nieuwe bedrijfslocatie van Auping in de omgeving van Deventer zal geheel verlopen volgens het C2C-principe. Voor de implementatie van de C2C-filosofie in de productieprocessen werkt Auping nauw samen met een van de grondleggers hiervan. De komende jaren houdt Auping al zijn bedrijfsprocessen tegen het licht. Uiteindelijk moeten alle processen aansluiten op de C2C-filosofie en worden alle producten ontworpen op basis van een gesloten cyclus.

Bedden voor vandaag en morgen

De bedden van Auping worden nu al duurzaam geproduceerd. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar bevordert ook de kwaliteit van de bedden. Gecertificeerde C2C-producten dragen bij aan het welzijn van mens en milieu; afval wordt gezien als voeding voor nieuwe producten. De C2C-gedachte past bij de duurzame producten die Auping maakt.

Auping investeert al langer in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maakt de Nederlandse beddenfabrikant bij het vervaardigen van zijn producten gebruik van watergedragen lak, CFK-vrij schuim en PEFC-hout. “Het mes snijdt aan twee kanten. De noodzaak voor een verantwoord bedrijfsproces wordt namelijk steeds groter, onder andere door toenemende schaarste aan grondstoffen en materialen,” zegt Frank Auer, CEO van Auping. “Auping kiest ervoor een stap verder te gaan en volledig duurzaam te produceren. Niet omdat we denken dat anderen dat willen, maar omdat we zelf vinden dat het moet. We willen bedden maken voor vandaag en morgen.”

Grondlegger

Voor de implementatie van het C2C-principe werkt Auping samen met een van de grondleggers hiervan, Michael Braungart en zijn instituut Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA). “Voor de komende tijd hebben we een aantal concrete mijlpalen benoemd om de filosofie onderdeel te maken van het DNA van onze organisatie,” zegt Auer. “Naast de nieuwbouw, zijn we bijvoorbeeld ook bezig met het ontwikkelen van een programma om gebruikte matrassen in te zamelen voor recycling.”

Over Cradle to Cradle

Meer informatie over Cradle to Cradle is te vinden op de website "target="_blank">http://www.cradletocradle.nl/home/513_cradle-to-cradle.htm
.

Reacties