Foto: Hoe-wordt-de-slaapkamer-winterproof

Hoe wordt de slaapkamer winterproof?

Naarmate de winter nadert worden de dagen korter en wordt de temperatuur steeds lager en lager.

Guido van Loon

Het winterseizoen komt met de dag stap voor stap dichterbij ons. Dit heeft vaak tot gevolg dat het begint te jeuken om het in huis warm en gezellig te maken voor iedereen. Maar hoe gaan we dit nou voor elkaar krijgen in de slaapkamer? Hierover meer in de onderstaande tips!

Zachtheid

Tijdens de koude winterdagen kunnen er andere materialen en stoffen gebruikt worden. Een goed idee hierbij is om zachte stoffen toe te gaan passen. De hele slaapkamer hoeft hierbij niet helemaal over de kop gehaald te worden hoor. De juiste isolatie door bijvoorbeeld kantplanken te installeren zorgen ervoor dat de temperatuur goed blijft. Een paar kleine veranderingen doen al veel met de sfeer en het gevoel die er heerst in de ruimte. Denk bijvoorbeeld over het aanschaffen van zachte kleedjes of kussens die tijdens de winterdagen maar al te graag geknuffeld willen worden aangezien we graag onder de dekens liggen tijdens de koudere momenten van de dag. Een ander dekbedovertrek doet ook al veel met de sfeer in de kamer. Een bed neemt al gauw veel ruimte in beslag en bepaald om deze reden daarom ook in grote mate de sfeer in de kamer. Tegenwoordig vind je online al heel snel en simpel mooie toepasselijke dekbedovertrekken voor een aantrekkelijke prijs. Vergeet hierbij niet om nog wat kussens erbij te betrekken en eventueel een kleedje van zachte stoffen zoals velours. Maak je bed aangenaam en aantrekkelijk voor zowel je lichaam als het oog. 

Vloer

Een koude vloer is een ergernis voor iedereen tijdens de koude winterdagen. Hierbij is pir isolatie natuurlijk een goede basis voor het isoleren van de vloer maar het vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken en is aangenaam voor de voeten zodra er iedere ochtend uit het bed gestapt wordt of in de avond het bed betreden wordt. 

Tinten

Om sfeer en gezelligheid in de slaapkamer te organiseren is het aanbrengen van warme kleuren zoals aardetinten of een kleur als oranje of goud een goed begin. Vervang een witte fotolijst voor een lijst in een warme kleur of laat een paar inspirerende quotes maken en hang deze op in de kamer of zet deze op het nachtkastje of hang deze boven het bed. Een leuke plant met een vaas in een warme kleur is ook een leuke aanvulling op het geheel. Wat tevens belangrijk is om warmte in de slaapkamer te creëren is een goede temperatuur, wat begint met de juiste dakisolatie. De kachel maakt overuren in de winter en om ervoor te zorgen dat deze niet te veel zijn best doet. Is het verstandig om de ruimte goed te isoleren en hierdoor geld te besparen op energie. Dit bespaarde geld kan vervolgens weer besteed worden aan leuke vrolijke accessoires voor in de slaapkamer. 

Ga verven 

De muren gaan verven in een neutrale en aardse kleur is wat de sfeer in de slaapkamer tijdens de winterdagen stimuleert. Ga voor een kalme, lichte basis en neem één muur helemaal onder handen. Laat de kleur voor op de muur terugkomen op de rest van de accessoires in de kamer en indien er niet zo van schilderen gehouden wordt, kan behang ook prima. 

Reacties