Foto: 2021/slaapkamer-knus-inrichten.jpg

Een knusse slaapkamer inrichten; zo doe je dat!

Het donkere seizoen komt eraan en dat betekent dat het ook wel wat knusser in huis mag zijn.

Guido van Loon

Sommige mensen willen in de avonden urenlang knus op de bank zitten, terwijl anderen liever eerder in bed duiken. Nu het ’s avonds steeds sneller donker wordt, is het toch fijn om sowieso eerder naar bed te gaan. Niet alleen omdat we biologisch gezien meer slaap nodig hebben in de winter, maar ook omdat het gewoon ontzettend fijn kan zijn om onder de dekens te relaxen. We geven je graag wat inspiratie voor een knusse slaapkamer.

Een mooie televisie

Als je graag vroeg onder de wol duikt, maar nog niet echt moe bent, kun je lekker series of films kijken in bed. Het is dan fijn om een goede televisie te hebben die je makkelijk kunt bedienen vanaf je telefoon of via afstandsbediening. Als je niet veel ruimte hebt in de slaapkamer, kun je deze bevestigen aan een tv muurbeugel. Deze kun je gemakkelijk in- en uitklappen om ruimte te besparen. Kies een niet al te grote televisie, zodat deze niet te zwaar wordt aan de muur. Daarnaast is al dat licht niet echt bevorderend voor je nachtrust.

Een heerlijk bed

Niets is fijner dan ’s avonds in bed duiken en jezelf helemaal lekker instoppen onder de dekens. Zorg dus dat je een beetje investeert in een goed bed met lekker veel ruimte, fijne kussens waar je op kunt slapen maar ook lekker tegenaan kunt leunen en fijne dekens die lekker zwaar aanvoelen. En als je het plaatje dan compleet wilt maken kun je nog mooie nachtkastjes erbij zoeken, zodat je je kop thee of boek hier direct naast je kwijt kunt. Dat is nog eens genieten!

Maak het lekker donker

Een donkere slaapkamer die lekker privé aanvoelt, kan zo’n fijn gevoel geven. Alsof je echt even weg kunt kruipen in je eigen bubbeltje, zonder dat iemand zich met jou bemoeid. Kies dan ook voor goed verduisterende raambekleding, zoals rolluiken aan de buitenkant of dikke gordijnen aan de binnenkant. Met wat sfeervolle verlichting kun je de boel nog wat oplichten, zodat je niet volledig in het donker ligt. Je kunt natuurlijk ook een gezellig kaarsje aansteken, wat ook veel goeds doet voor de sfeer!

Reacties