Foto: goed-bed-kopen-doe-je-zo

Een goed bed kopen doe je zo

Word je regelmatig gebroken wakker? Wellicht heb je een verouderd slaapsysteem. Het is tijd voor een nieuw bed.

Guido van Loon

Waarschijnlijk is het voor jou alweer enige tijd geleden dat je je voor het laatst verdiept hebt in matrassen, bedbodems en slaapsystemen. Een bed koop je voor een langere periode. Ga daarom naar een echte beddenspecialist, zo krijg je een goed persoonlijk advies. Ga dus op zoek naar de beste beddenwinkel bij jou in de buurt.

Bedenk eerst waarom je een nieuw bed wilt

In eerste instantie is het voor je zoektocht naar een nieuw bed goed om nog eens bij jezelf na te gaan waarom je nu precies een nieuw bed wilt. Is dat omdat je in je huidige bed slecht slaapt, is je levenssituatie veranderd, is er iets veranderd in je gezondheid of heb je van vrienden goede verhalen gehoord over dat ene slaapsysteem? Het kan zijn dat je een specifieke voorkeur hebt voor een boxspring of waterbed, of dat je juist iets zoekt wat je helpt bij jouw allergie. Belangrijk is dat je je realiseert wat je prettig vindt aan je huidige bed en wat je graag anders wilt.

Meet je slaapkamer en slaapgedeelte op

Voordat je op pad gaat adviseren wij je de afmetingen van de ruimte nauwkeurig te noteren. Denk ook aan hoekjes, de verwarming, het slaapkamerraam, de plek van de deur en de kledingkast. Zo kun je altijd checken of er genoeg ruimte is voor bedmeubelen, hoofdborden of accessoires zoals hockers.

Dit vraagt een slaapadviseur

Een goede slaapadviseur vraagt niet alleen naar jouw wensen, ook jouw slaapgewoonte, eventuele (rug)klachten en budget worden besproken. Een specialist die vraagt naar jouw manier van slapen zal niets willen weten over jouw intieme bedleven, maar vraagt in dit geval naar jouw slaaphouding. Iemand die altijd op zijn buik slaapt heeft een ander matras nodig dan iemand die in foetushouding ligt. Hoeveel waarde je hecht aan stabiliteit en duurzaamheid zijn andere onderwerpen die aangekaart zullen worden. Wanneer vragen hiernaar uitblijven, zal de adviseur zich geen beeld kunnen vormen van jouw levensstijl. Vraag jezelf dan af of dit wel de juiste persoon voor je is en schroom niet om nog even verder te kijken. Een goed bed is essentieel voor iedereen die overdag uitgerust, geconcentreerd en fit wil zijn en moet vooral niet overhaast aangeschaft worden. Met bijvoorbeeld de luxe bedden van Bröring zal dit geen probleem zijn. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer goede slaapadviseurs en luxe bedden.

Bepaal zelf je budget

Wees niet bang om, wanneer een adviseur hiernaar vraagt, een budget te noemen. Vaak zijn we hier voorzichtig mee, omdat we bang zijn dat de verkoper naar het bedrag toe gaat werken. Bij een erkend leverancier loop je minder risico tegen dergelijke verkoopmethodes aan te lopen. Een goede adviseur zal je altijd verschillende mogelijkheden laten zien, met daarbij onderscheid gemaakt in basisopstellingen, uitbreidingssets en accessoires. Het belangrijkste is dat je altijd zelf de controle over het budget houdt.

Zo kom jij steeds dichterbij je droombed! Slaap lekker.

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Reacties