5 tips voor een tuinkamer

Maximaal wooncomfort uit uw tuinkamer met deze 5 tips

CapdeVilla tuinkamers van Serbo

Haal maximaal wooncomfort uit uw tuinkamer met deze 5 tips


Al vroeg in het voorjaar genieten urenlang genieten van het buitenleven. Lange avonden met uitzicht op de sterrenhemel en zelfs met de frisse weersomstandigheden in het najaar nog lang van uw achtertuin genieten. Voor de echte tuinliefhebber en levensgenieter is een tuinkamer onmisbaar. Bent u ook zo’n tuinliefhebber? Met deze tips haalt u maximaal comfort uit uw tuinkamer.


1. Bepaal de inrichting van de tuinkamer
Wanneer u de inrichting van de tuinkamer in grote lijnen al weet, is het belangrijk om de afmeting van de tuinkamer hier op aan te passen. Wilt u een mooie grote eettafel neer zetten? Zorg dan dat er voldoende ruimte overblijft om er omheen te lopen. Vooral wanneer u te maken heeft met openslaande deuren is het belangrijk om de tuinkamer voldoende diepte te geven.


2. Zonwering
Is uw tuin gelegen op het zuiden of schijnt de zon een groot gedeelte van de dag op uw tuin? Dan is een zonwering vaak wel wenselijk. Een zonwering voorziet uw tuinkamer van schaduw tijdens warme zomerdagen. Bij Serbo adviseren we u daarom graag over een bijpassend systeem en vertellen we u alles over de mogelijkheden.


3. Vloer leggen
Wij adviseren eerst om een CapdeVilla tuinkamer te laten plaatsen voordat u begint met de bestrating. U kunt dan namelijk een subtiele en vlakke overgang creëren van de tuinkamer naar de rest van de tuin. Pakt u ook de vloer van de woning aan? Kies dan voor dezelfde tegel om een mooie overgang van binnen naar buiten te creëren en tuinkamer nog meer bij uw woning te betrekken.


4. U kunt het dak op!
Een CapdeVilla tuinkamer is een lust voor het oog en wij willen dan ook dat u er tientallen jaren van kunt genieten. Daarom worden onze constructie zo sterk gebouwd, dat u er zelfs overheen kunt lopen. Handig, want zo kunt u eenvoudig de ramen op de eerste verdieping schoonhouden.


5. Ervaar de beleving van een tuinkamer zelf in onze showroom
Wilt u weten hoe het is om heerlijk te vertoeven in een compleet aangeklede tuinkamer? En wilt u een idee krijgen van het ruimtelijke effect en inspiratie opdoen voor de inrichting? Kom dan langs in Nijverdal, laat u inspireren op ons uitgebreide serrepark en ontdek welke tuinkamer aansluit bij uw wensen.