De tuinkamer als tropische binnentuin

Metalura heeft een Excellent tuinkamer met glazen wanden geplaatst. De tuinkamer is ruimtelijk en licht, en vervult de wens van een tropische binnentuin.

Extra ruim door de grote glaspartijen

Metalura heeft bij familie Van Veen een Excellent tuinkamer met glazen wanden in een hangend draai-/schuifsysteem geplaatst. Deze tuinkamer is kenmerkend door de stijlvolle ronde kolommen en de royale glasoverstek. Die zorgt ervoor dat de glaswand zelfs bij een voorjaars- of zomerbuitje rustig open kan staan zónder dat het binnenregent. In de praktijk bewijst de tuinkamer Excellent zich al gauw als een comfortabele living, een tweede woonkamer die juist door de grote glaspartijen extra ruim aanvoelt. Dit type tuinkamer is vrijwel in elke situatie eenvoudig en volledig op maat te realiseren.

Een tropische binnentuin

Familie van Veen koos met deze tuinkamer voor een andere insteek: zij vervulden hiermee de wens van een tropische binnentuin. Meneer Van Veen: “De afgelopen 10 jaar heb ik gedroomd over een huis met een tuinkamer met glazen schuifwanden en uitzicht op mijn rozenboom van 36 jaar oud. Deze tuinkamer is voor mij echt een verlenging van mijn tuin, niet van mijn huis. Geen serre. Ik houd erg van planten, ik wil in deze ruimte graag een tropische tuin tot stand brengen.

Zonwering

De tuinkamer is heel ruimtelijk en licht, wat wordt versterkt vanwege de kleur van de tuinkamer: wit. Ook is er extra aandacht besteed aan de afwerking van de goot, zodat daar niet tegenaan gekeken wordt. Familie Van Veen heeft ook voor zonwering gekozen: “We hebben heel de dag zon in de tuinkamer, dus we wilden daarom graag zonwering. We kozen voor groenwit en het grote voordeel is natuurlijk dat de zonwering aan de binnenkant zit. De zonwering wordt niet vies, we hebben geen last van regen en het wit blijft echt wit.”De tuinkamer is heel ruimtelijk en licht, wat wordt versterkt vanwege de kleur van de tuinkamer: wit. Ook is er extra aandacht besteed aan de afwerking van de goot, zodat daar niet tegenaan gekeken wordt. Familie Van Veen heeft ook voor zonwering gekozen: “We hebben heel de dag zon in de tuinkamer, dus we wilden daarom graag zonwering. We kozen voor groenwit en het grote voordeel is natuurlijk dat de zonwering aan de binnenkant zit. De zonwering wordt niet vies, we hebben geen last van regen en het wit blijft echt wit.”

foto: Jonathan Vos, verkoopadviseur bij Metalura, bekijkt het resultaat van de tuinkamer Excellent.