Foto: press_2013/kewlox-kasten-piet-hein-eek.jpg

Kewlox kastencollectie Piet Hein Eek

Kewlox breidt kastencollectie Piet Hein Eek uit: vooral sloophoutprints en zink trekken de aandacht.

De Piet Hein Eek collectie die Kewlox in 2012 introduceerde, heeft zodanig veel belangstelling gewekt dat besloten is om naast de gesloten kasten ook open kasten te introduceren. Er is nu een serie boekenkasten die door Eek zijn uitgevoerd in geheel zink, twee soorten sloophoutprint en in een speciaal voor deze Kewlox-serie uitgekozen kleur crème.

Piet Hein Eek roemde bij de vernissage van zijn kasten-lijn in juli 2012 het ontwerp van Kewlox. Hij zei daar toen over: “Design vanuit de jaren 50, in alle opzichten zo sterk dat daar niets aan veranderd hoeft”. Naast de sloophoutprints heeft Eek opnieuw met zink gewerkt, dat de kast een bijzondere uitstraling geeft, omdat je dat materiaal niet ‘verwacht’ bij een boekenkast. Een saillant detail: het ronde knopje waarmee je de deurtjes openschuift, is in deze aanvullende serie opnieuw in koper of zink uitgevoerd in plaats van in het gangbare kunststof.

Losse panelen

Kewlox kasten kunnen eenvoudig, door het plaatsen van een andere kleur deurtjes en panelen, een totaal andere uitstraling krijgen. Naar aanleiding van de nieuwe serie kasten van Piet Hein Eek werden dan ook veel vragen gesteld over de mogelijkheid om de panelen met de typische Piet Hein Eek signatuur apart te bestellen. Er was vooral veel belangstelling voor de panelen met sloophoutprint. Inmiddels heeft overleg met Piet Hein Eek ertoe geleid dat Kewlox deze panelen ook los kan leveren. Zo kunnen ook de huidige bezitters van een Kewlox kast deze een nieuwe ‘design look’ geven.

Overigens is het bij Kewlox altijd mogelijk om losse deuren aan te schaffen voor bestaande kasten, in welke print, tekening of foto ook. Daardoor kan je telkens weer je interieur op eenvoudige wijze een ander accent geven.

De maten van de boekenkasten zijn 214x100x32 cm (HxBxD). Eén gesloten vak is 37 cm hoog, de andere vakken zijn open en hebben een hoogte van 27 cm.

De verkoopprijs bedraagt €999,- incl. BTW. De kasten zijn te bestellen op kewlox.nl en hebben een levertijd van ca. 2 weken.

Meer informatie: www.kewlox.nl

Publicatiedatum: 10 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties