string(1) "a"

Zo maak je van elke tafel een bureau

Het is inmiddels een jaar geleden dat Nederland opgeschrikt werd door het coronavirus. Het devies luidt sindsdien: werk zoveel mogelijk thuis.

Guido van Loon

Vol enthousiasme schoof je met je laptop aan de keukentafel, want behalve een computer, een tafel en een stoel bleek er niet veel nodig voor een productieve thuiswerkdag. Of… Toch wel? Want op den duur begin je je bureau op kantoor te missen, gezien die houten eettafel toch niet zo lekker schrijft als je dacht. Onze ultieme tip: schaf een bureau onderlegger aan!

Bescherm je tafel

Wanneer je thuis geen ruimte voor een thuiskantoor hebt, is de kans aanwezig dat je noodgedwongen je werkdagen spendeert aan de keukentafel. Dat betekent dat deze nu ook overdag intensief gebruikt wordt, met alle gevolgen van dien. Met een bureau onderlegger voorkom je pennenstrepen, afdrukken of krassen op je mooie eettafel, zodat deze ‘s avonds weer schoon én krasvrij klaarstaat voor het diner. Bijkomend voordeel: een bureaulegger maakt een muismat meteen overbodig, want ook je muis glijdt er soepel overheen.

De looks van kantoor, maar dan thuis

Grappen maken bij de koffieautomaat, samen lunchen, even sparren… We doen het nu even digitaal, maar sommige dingen van kantoor hoef je niet te missen. Door jouw werkplek om te toveren tot een écht bureau, kom je veel beter in de juiste mindset. Zorg voor genoeg pennen, sticky notes, een notitieblok en mapjes voor losse papieren, zodat je thuiswerkplek georganiseerd is. Maak je thuiskantoor af met een bureau onderlegger in jouw stijl. Wil je het wat luxer aanpakken? Kies dan voor een bureaulegger met lederlook. Zo maak je je thuiswerkplek niet alleen persoonlijker, maar ga je ook met meer plezier aan de slag.

Balans tussen werk en vrije tijd

Nu je veel thuis bent, is het lastiger om werk en privé gescheiden te houden. Je eet, leeft en werkt immers elke dag aan precies dezelfde tafel! De verleiding is dan groot om ‘s avonds toch nog even de laptop open te klappen. Heb je hier moeite mee, dan kan het aanwijzen van een ‘echte’ werkplek je helpen om de balans te bewaren tussen werk- en vrije tijd. Met een bureau onderlegger geef je duidelijk aan welk deel van de tafel overdag jouw werkplek is. Zit je op deze speciale, aangewezen werkplek, dan ben je aan het werk - de rest van de tafel gebruik je voor andere dingen.

Bewaar het overzicht

Als je thuiswerkt, is het soms moeilijker om het overzicht te bewaren. Je ziet je collega’s alleen digitaal en spontaan brainstormen over ideeën en plannen is wat lastiger. De dagen lopen een beetje in elkaar over: wanneer had je ook alweer die meeting, en welke week is het eigenlijk?! Met een papieren bureau onderlegger hoef je je dit niet meer af te vragen. Deze gebruik je namelijk als notitieblok, agenda, weekplanner en jaaroverzicht in één, zodat je nooit meer een digitale meeting mist. Natuurlijk beschermt ook deze bureau onderlegger je tafel of bureau tegen eventuele beschadigingen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Thuiswerken biedt al genoeg uitdagingen. Daarom is het extra belangrijk om het jezelf comfortabel te maken. Na een jaar thuiswerken ben je misschien al gewend aan de nieuwe werkwijze. Juist dan zul je opmerken dat het de kleine dingen zijn die het verschil maken. Een fijner bureau, een beetje orde in de chaos, of juist die mooie luxe uitstraling… Met een bureau onderlegger creëer je jouw werkplek aan elke tafel!

Reacties