Foto: the-sicilian-tafel-roderick-vos

Duurzame XXL-tafellijn van Linteloo en Vos

Wie de naam The Sicilian hoort, denkt aan grote Italiaanse families. Die vinden ruim plaats aan dit nieuwe tafelontwerp van Roderick Vos, verkrijgbaar tot een lengte van maar liefst 380 cm!

Wie de naam The Sicilian hoort, denkt aan grote Italiaanse families. Die vinden ruim plaats aan dit nieuwe tafelontwerp van Roderick Vos, verkrijgbaar tot een lengte van maar liefst 380 cm!

Op het onverwoestbare stalen onderstel rust een hoogglans blad van duurzaam Kirei Board: een lichtgewicht maar oersterk en milieuvriendelijk materiaal.

 

Kirei Board is ontstaan doordat een boer in Azië op het idee kwam om het taaie restafval van de sojasoort Sorghum - lange houtachtige stengels - niet langer te verbranden. Dat levert immers een aanzienlijke uitstoot van CO2 op. Na onderzoek bleek de vezel geschikt om er met weinig energie en gifvrije formaldehydelijm decoratief plaatmateriaal van te maken. Dit gebeurt in een fabriek die in het groeigebied van de Sorghum bijdraagt aan de lokale economie.

Zonder vier poten

Als basis voor zijn XXL-tafels heeft Vos gekozen voor een onconventionele tweebenige constructie. Hierdoor zitten op de vier hoeken van The Sicilian geen tafelpoten in de weg. De stevige voet in combinatie met de top van Kirei Board, afgewerkt met een harde polymeer lak, garandeert generaties lang tafelplezier. The Sicilian is leverbaar in de maten 280, 320 en 380 cm.

Vos over The Sicilian

'Door de open structuur van het onderstel is een tafel ontstaan die van alle kanten fraai is om naar te kijken. Het blad lijkt in de ruimte te zweven, een beetje zoals de vleugel van een vliegtuig. De stalen H-profielen die ik voor het onderstel heb gebruikt, belichamen voor mij het machinetijdperk van de dertiger jaren. Die periode spreekt mij enorm aan vanwege de eenvoudige en oprechte benadering van design; een visie die ik nog altijd deel.'

Over Linteloo

Vanuit het hoofdkantoor in Zeist brengt Linteloo Internationale ontwerpers en Europese vakmensen samen om meubels te creëren die tijdloos zijn. The Sicilian en de vele andere, exclusieve voor Linteloo ontworpen designs zijn verkrijgbaar via een netwerk van geselecteerde dealers. Zie www.linteloo.com voor meer informatie.

Publicatiedatum: 9 april 2010

Reacties