Bijzettafeltje Lövbacken Ikea terug

Het iconische Lövbacken bijzettafeltje keert terug bij Ikea. De retroheld uit 1956 is vanaf augustus weer verkrijgbaar.

De retroheld uit 1956 - toen bekend als Lövet - is vanaf augustus weer verkrijgbaar bij alle vestigingen in Nederland. Met haar bladvormige tafelblad van populierfineer en slanke poten van massief beuken met een goud accent, is Lövbacken een retro blikvanger in ieder interieur. Het tafeltje is bovendien verantwoordelijk voor de start van een revolutie bij Ikea.

Lövbacken is een tafeltje met geschiedenis. Na een fotoshoot voor de Ikea catalogus in 1956 bleek het meubel niet in de auto van Ikea oprichter Ingvar Kamprad te passen. Daarom besloot designer Gillis Lundgren de poten er af te schroeven. De start van een revolutie op het gebied van platte verpakkingen en het zelf monteren van je meubels. Inmiddels een vast onderdeel van het Ikea concept.

Zo efficiënt mogelijk ontwikkelen

Ikea ontwikkelt producten zo efficiënt mogelijk, zodat ze zo min mogelijk ruimte innemen tijdens het transport. Daarnaast wordt restmateriaal tot een minimum beperkt en hergebruikt voor andere producten en worden producten zoveel mogelijk via zee en land vervoerd, in plaats van via kostbaar luchttransport. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Met een hoogte van 51 centimeter past Lövbacken perfect naast een fauteuil of bank. Het tafeltje is vanaf augustus weer terug en verkrijgbaar bij alle vestigingen van Ikea in Nederland. Het bijzettafeltje kost 49.95 euro.

Meer informatie: www.ikea.nl

Publicatiedatum: 30 juni 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

reacties
anderen bekeken ook

Lekker lang natafelen: tafels in alle soorten en maten

Guido van Loon

Welke eettafel past het beste bij jou?

Guido van Loon

Kloostertafels

Van een (stoere) tafel geniet je nooit alleen

Guido van Loon

De eiken eettafel

Bigfoot tafel

Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie