Bijzettafeltje Lövbacken Ikea terug

30 Juni 2013

Het iconische Lövbacken bijzettafeltje keert terug bij Ikea. De retroheld uit 1956 is vanaf augustus weer verkrijgbaar.


De retroheld uit 1956 - toen bekend als Lövet - is vanaf augustus weer verkrijgbaar bij alle vestigingen in Nederland. Met haar bladvormige tafelblad van populierfineer en slanke poten van massief beuken met een goud accent, is Lövbacken een retro blikvanger in ieder interieur. Het tafeltje is bovendien verantwoordelijk voor de start van een revolutie bij Ikea.

Lövbacken is een tafeltje met geschiedenis. Na een fotoshoot voor de Ikea catalogus in 1956 bleek het meubel niet in de auto van Ikea oprichter Ingvar Kamprad te passen. Daarom besloot designer Gillis Lundgren de poten er af te schroeven. De start van een revolutie op het gebied van platte verpakkingen en het zelf monteren van je meubels. Inmiddels een vast onderdeel van het Ikea concept.

Zo efficiënt mogelijk ontwikkelen

Ikea ontwikkelt producten zo efficiënt mogelijk, zodat ze zo min mogelijk ruimte innemen tijdens het transport. Daarnaast wordt restmateriaal tot een minimum beperkt en hergebruikt voor andere producten en worden producten zoveel mogelijk via zee en land vervoerd, in plaats van via kostbaar luchttransport. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Met een hoogte van 51 centimeter past Lövbacken perfect naast een fauteuil of bank. Het tafeltje is vanaf augustus weer terug en verkrijgbaar bij alle vestigingen van Ikea in Nederland. Het bijzettafeltje kost 49.95 euro.

Meer informatie: www.ikea.nl

Publicatiedatum: 30 juni 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Lekker lang natafelen: tafels in alle soorten en maten

Eten, werken, studeren, lezen, knutselen en nog ve...

Blauwstaal

Blauwstaal is een eerste klas natuurproduct. Op ho...

Eettafel

Massieve houten eettafels, in eiken, kersen, noten...

Eettafel Oud van Hout

De Oud van Hout is een prachtige oud houten tafel ...
Advertentie