Foto: 2022/Alles-wat-je-over-kwalitatief-tafelzeil-moet-weten.jpg

Alles wat je over kwalitatief tafelzeil moet weten

Een tafelzeil is een must have voor iedere huishouden. Het zorgt er niet alleen voor dat de tafel goed beschermd wordt maar het ziet er ook gezellig uit.

Guido van Loon

Het is een onderdeel van het interieur. We leggen je onder andere uit wat een doorzichtig tafelzeil precies is en waar je het kunt kopen. Ook zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten kwaliteiten en hoe je de maat moet bepalen. Zo kun je na dit artikel direct naar de winkel toe.

Wat is een tafelzeil?

Tafelzeil is een tafelkleed dat je kunt gebruiken om je eettafel te beschermen. Bijvoorbeeld op het moment dat je gaat eten of dat je samen met de kinderen gaat knutselen. Tafelzeil is gemaakt van plastic en is daardoor afneembaar. Het is voorzien van een gladde structuur. Na gebruik kun je de zeil eenvoudig schoonmaken, opbergen en de volgende keer opnieuw gebruiken. Het is ook nog eens waterdicht waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het vocht erdoorheen komt wat je tafel zou kunnen beschadigen. Als je dus bijvoorbeeld een glas drinken morst, is er niets aan de hand.

Tafelzeil is er in verschillende diktes en afwerkingen

Bij het bestellen van tafelzeil zijn er aantal keuzes die je kunt maken om het tafelzeil nog beter op je wensen te laten aansluiten. Het spreekt voor zich dat je wilt dat het tafelzeil perfect op maat is. Doorzichtig tafelzeil moet exact op de oppervlakte van de tafel aansluiten. Maar dat is niet alles. Je kunt namelijk ook het tafelzeil met afgeronde hoeken laten afwerken. Voor verschillende soorten tafels ziet een tafelzeil dat met afgeronde hoeken is afgewerkt er strakker uit.
Tevens kun je uit verschillende diktes bij het bestellen van tafelzeil kiezen. Doorgaans heb je de keuze uit een dikte van ofwel 2 mm of 3 mm. Voor wie geen enkel risico met het onderliggende oppervlak wil nemen, wordt een dikte van 3 mm aanbevolen. Let wel op dat de prijs van een tafelzeil deels door de dikte van het zeil wordt bepaald.

Wist je dat je niet alleen de hoeken maar ook het gehele tafelzeil in een andere vorm dan een rechthoek of vierkant kunt laten afwerken? Lang niet iedere tafel heeft tenslotte rechte hoeken. Daarom kun je gemakkelijk een transparant tafelzeil op maat laten maken in een ronde of ovale vorm. Hierdoor kun je voor vrijwel iedere vorm tafel een tafelzeil laten maken.

Maat van het tafelzeil bepalen

Als je een tafelzeil hebt gevonden die perfect in het interieur past is de volgende stap het bepalen van de maat. Met behulp van een meetlint of rolmaat kun je zowel de lengte- als breedte van het tafelblad opmeten. Meet de tafel op de mm nauwkeurig op, het is de bedoeling dat het tafelzeil exact op maat gesneden wordt, zodat het mooi aansluit bij jouw tafel. Tafelzeil kan tot 1% krimpen tot een week nadat je het uitgerold hebt onder kamertemperatuur omstandigheden. Veel webwinkels bieden de gratis optie aan die rekening houdt met de krimp van het tafelzeil, met als eindresultaat een perfect op maat gesneden tafelzeil. Als je niet weet hoe je de maten precies moet berekenen vraag dan hulp in de winkel. Er zijn ook rekenhulpen te vinden op het internet waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor weet je precies welke maat tafelzeil je nodig hebt.

De prijzen van een tafelzeil

Het is moeilijk om te zeggen wat een tafelzeil exact kost. Het is afhankelijk van de kwaliteit die je kiest, de afmeting maar ook de winkel waar je het aanschaft. Er zijn goedkope tafelzeilen te vinden waarbij je voor onder de € 20 per meter klaar bent. Toch adviseren we om altijd voor kwalitatieve tafelzeilen die weliswaar meer kosten. Een kwalitatief tafelzeil gaat aanzienlijk langer mee omdat het van hoogwaardiger materiaal gemaakt is. Door voor kwaliteit te kiezen, kun je de komende jaren op je tafelzeil rekenen. Dat terwijl de kans aannemelijk is dat je met goedkoop tafelzeil na enkele keren gebruik het zeil alweer kunt weggooien. Kwalitatief tafelzeil start doorgaans vanaf € 25 per meter.

Tafelzeil met korting kopen

Wil je voordelig tafelzeil kunnen kopen? Dan is er goed nieuws. Met de kortingscode ‘wonen10%’ kun je tafelzeil met korting bestellen. Deze code is tot 24 mei 2022 geldig en is geeft je de mogelijkheid om met zekerheid het goedkoopst uit te zijn.

Reacties