Barkrukken in alle soorten!

Barkrukken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit een modern interieur. Ze staan handig en mooi aan je bar of kookeiland. Bekijk onze barkrukken!

Design barkrukken | Barkrukken in alle soorten,maten en kleuren | Gewoonstijl

Design barkrukken hebben wij in alle soorten en maten. Voor een industriële look kun je kiezen voor metalen Legend krukken. Liever iets minimalistisch? De kunststof Essence barkrukken ogen lichtgewicht en zijn mooi te combineren met bijpassende kuipstoelen. Dat barkrukken een rijke historie hebben, bewijst de inmiddels klassiek geworden collectie buighouten Fameg barkrukken. Kortom: er is in ons assortiment voor elke woonstijl of smaak wel een passende kruk te vinden.

Barkrukken: van Tolix tot Thonet

De Café kruk 75 hoog van Legend is al decennialang te vinden in de vele cafés en bistro’s die Parijs rijk is. Inmiddels is deze stoere, industrieel metalen design kruk ook enorm populair in de rest van de wereld. De stapelbare Tolix barkruk, in 1934 bedacht door metaalbewerker Xavier Pauchard, is gemaakt van onverwoestbaar metaal en leverbaar in verschillende kleuren. Houd je van een natuurlijk tintje, dan kun je kiezen voor een houten zitting. De kruk is er trouwens ook in 65 cm hoog – handig voor aan je kookeiland.

Ook beroemd design, maar dan in een heel andere stijl: de Vienna No. 18 barkruk. Deze klassieke houten barstoel is het hogere zusje van de Thonet No. 18 stoel. De befaamde barkruk is gemaakt volgens het beproefde buighoutprocédé van de gebroeders Thonet. Karakteristiek zijn de mooie, gebogen lijnen en de duurzaamheid van dit kwaliteitsmeubel.

De Leina Bar Chair van Gazzda is meer dan een meubel: Gazzda had ‘een houten sculptuur op een metalen frame’ in gedachten bij het ontwerpen van deze bijzondere barkruk. De essenhouten zitting is prachtig gepolijst en de subtiele lijnen van het metalen onderstel zijn eveneens een lust voor het oog.

Gewoonstijl heeft daarnaast een moderne barkruk met een kunststof kuipzitting en een metalen onderstel: de Essence Ferro Barkruk. Deze barkruk is leverbaar in wit en zwart.

Hoe kies je een goede barkruk?

Gewoonstijl helpt je graag bij je keuze voor nieuwe barkrukken. Daarom hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Bij het aanschaffen van barkrukken is de zithoogte belangrijk. Het beste is als de afstand tussen de bovenkant van je bar (of kookeiland) en het zitvlak van de kruk ongeveer 30-35 cm is.
  • De meeste barkrukken zijn ongeveer 75 cm hoog. Voor aan een kookeiland zijn krukken van 65 cm meestal de beste keuze. Voor aan de meeste eettafels is een zithoogte van 45 cm hoog de beste keuze. Neem bij twijfel gerust even contact met ons op.
  • Variatie in zithoogte kan ook handig zijn: de draaibare krukken van Legend hebben een verstelbare hoogte.
  • Wie zegt dat je op een kruk moet zitten? Wees creatief en gebruik een kruk eens als bijzettafeltje.

Bekijk al onze barkrukken!