Caballito

"Freedom is beauty: because quality of life is also a spiritual condition" aldus de Italiaan Oscar Maschera. Hij koos ervoor om samen met zijn vrouw in een Italiaans bergdorpje te wonen en werken, ver van de drukke stad. Vanuit die plek waar het lijkt alsof er geen tijd bestaat is hij in staat om tijdloze ontwerpen te realiseren.

De Caballito is een nieuw meubel ontworpen door de Argentijnse duizendpoot Nestor Perkal. Hij is architect maar zijn werk is grotendeels georiënteerd op productdesign en interieur vormgeving. In de Caballito herkennen we de Argentijnse roots van Nestor Perkal, de paarden en de Argentijnse mannen die te paard over de pampa’s trekken. De uitvoering met stoere materialen en verfijnde detaillering zijn kenmerkend voor Oscar Maschera.

De Caballito is opgebouwd uit een transparant stalen bankje met daarover een dikke schapenvacht of een comfortabel leren zitstuk dat iets weg heeft van een zadel. Hieronder kan een suède of met leer afgebiesd wollen kleed gecombineerd worden. Leer en wol worden op natuurlijk wijze gelooid en gekleurd. De Caballito kan dienen als zitelement, salontafel of als een object in de ruimte en hij past feilloos in het decor van de Argentijnse pampa’s maar ook in de woonkamer, hal of slaapkamer van een modern interieur.

De elementen komen in 3 maten en 2 metaalkleuren. De losse delen komen in 10 leer- en suedekleuren, een schapenvacht en 3 handgeweven stoffen.