Foto: Interieurmeubilair

De beste tips voor het kiezen van het juiste interieurmeubilair

Je huis inrichten met nieuw meubilair is een waanzinnig leuke taak, maar vaak moeilijker dan je zou denken.

liliana 10 April 2024

Je hebt zoveel ideeën die je wil uitwerken en je enthousiasme is nauwelijks in te tomen. Het liefst zou je meteen van start gaan, maar doe dat toch maar beter niet. Even goed nadenken, de zaken op een rijtje zetten en de juiste keuzes maken, het scheelt je een boel frustratie nadien.

Van je huis een echte thuis maken

Je huis moet echt een plekje van jezelf worden. Je eigen stekje waar je je helemaal gelukkig voelt, waar je je veilig voelt en waarvan je altijd blij bent er naartoe te kunnen. Om deze droom werkelijkheid te maken, geven we hieronder graag onze 5 beste tips. Wil je al wat inspiratie opdoen? Op ID Market vind je de mooiste meubelen voor ieder interieur.

5 waardevolle tips

Ga voluit voor je eigen stijl

Ieder interieur ziet er anders uit en dat is maar goed ook. Je hoort wel eens dat je aan een interieur kunt zien wie de bewoners zijn en dat klopt ook wel grotendeels. De ene heeft het graag strak en modern, de andere liever landelijk en nog een andere gaat voluit voor een industriële look. Het bepalen van de stijl die het beste bij jou past, is dus de eerste stap die je moet nemen; het zal namelijk het verdere verloop van je keuzeproces bepalen.

Analyseer je behoeften

Niemand kan in jouw plaats bepalen hoe jouw interieur er moet gaan uitzien, dat kun alleen jijzelf bepalen. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag uitgebreid en met een groot gezelschap lekker thuis tafelt? Dan is het meubilair van de eetkamer een aandachtspunt. Ben je iemand die zich graag knus op de bank installeert? Dan is de woonkamer een extra aandachtspunt. Ga dus eerst even voor jezelf na wat voor jou belangrijk is en welke meubelen zeker niet mogen ontbreken in je interieur.

Verlies comfort niet uit het oog

Een interieur mag nog zo mooi zijn, als het je ontbreekt aan het nodige comfort zul je na een tijd geen genoegen meer nemen met de keuzes die je nu maakte. Genoeg bergruimte, makkelijke stoelen, een ruime tafel, een knusse bank en dergelijke meer dragen allemaal bij aan het comfort waarvan je dagelijks kunt genieten.

Kies voor harmonie

Harmonie in je interieur brengt rust. Het plaatje klopt en dat geeft je een tevreden en voldaan gevoel. Hou bij het kiezen van je nieuwe meubilair dus zeker rekening met de kleuren en de materialen die in iedere kamer gebruikt worden. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het er chaotisch gaat uitzien en dat wil je natuurlijk niet.

Ga slim shoppen

We hoeven er niet omheen te draaien, meubilair kost geld. Hoeveel geld je hieraan spendeert, heb je echter voor een groot stuk zelf in de hand door slim te shoppen. Bepaal wat je nodig hebt en wat je voorkeuren zijn en vergelijk het aanbod van verschillende winkels. Je zult meteen merken dat je koopjes kunt doen als je er aandacht aan besteedt.

Reacties