Foto: montel-selected-by-piet-boon

Montèl meubels selected by Piet Boon

Mooi ontwerp hoeft niet duur te zijn bewijst Montèl met PUUR, selected by Piet Boon.

Montèl maakt prachtige zitmeubelen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Iets dat ook ontwerper Piet Boon beaamt. Uit de collectie van Montèl heeft hij het ontwerp PUUR geselecteerd in twee stofkleuren. Bij aankoop van een meubel uit de PUUR-collectie krijgt de klant vanwege deze speciale samenwerking het boek ‘Piet Boon Styling by Karin Meyn’ cadeau. Bovendien doneert Montèl per order een bedrag van 25 euro aan kinderkankerfonds KIKA. 

De PUUR-collectie bestaat uit een ruime driezitsbank, een fauteuil en een royale hocker met een tijdloos ontwerp dat zich in vrijwel ieder interieur thuis voelt. PUUR straalt luxe uit, onder meer door de bijzondere stiknaden en het gebruik van comfortabele, hoogwaardige materialen. Bovenop de vulling van koudschuim komt een extra afdekking van veren en schuim die zorgt voor een geweldig zitcomfort en een kwalitatieve uitstraling. Handig: de zitkussens zijn door een ingenieuze manier van stofferen uit de bank te nemen zodat ze opgeklopt of gereinigd kunnen worden. Niet alleen het design, ook de stof die is gebruikt voor de PUUR-collectie sprak Piet Boon aan; een aangenaam aanvoelende stof genaamd Corvina, gemaakt van 100% katoen. 

Betaalbare kwaliteit

Het is de plek waar je neerploft na een lange dag. Waar je je favoriete televisieprogramma’s kijkt. Waar je samenkomt met je gezin. Een bank is een van de belangrijkste meubelen in de woonkamer en bovendien een investering voor jaren. Kwaliteit en zitcomfort zijn daarom belangrijk, net als het ontwerp. Montèl ontwerpt en produceert elke bank met veel zorg. Stoffen en leder worden getest op slijtage en kleurbehoud. De vering en vulling ondersteunen het lichaam optimaal. Omdat smaak heel persoonlijk is, is iedere bank van Montèl volledig aan te passen zodat klanten een bank krijgen die perfect bij hun wensen aansluit. Van bekleding tot pootjes en zelfs de zithoogte. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs. Zo kost de driezitsbank uit de PUUR-collectie € 1399,-, de fauteuil € 899,- en de hocker € 499,-. 

Over Piet Boon® 

Piet Boon® is in 1983 opgericht door de Nederlandse designer en ambachtsman met dezelfde naam. De internationale designstudio heeft zich ontwikkeld tot een internationaal luxury lifestyle merk, met zowel private als corporate klanten wereldwijd. Karin Meyn voegde zich in 1986 bij hem in het bedrijf als business partner en om leiding te geven aan de Creative Direction. Samen geven zij leiding aan een dynamisch en ervaren team van designers, architecten en stylisten. Piet Boon®, internationaal gerenommeerde designstudio en global luxury brand en Montèl delen de liefde voor het gebruik van mooie materialen, aandacht voor details en een focus op functionaliteit. 

Over Montèl 

Met 29 Brandstores en meer dan honderd eigentijdse ontwerpen is Montèl de grootste bankenspecialist van Nederland. Montèl is ontstaan vanuit het idee om kwaliteitsbankstellen te ontwerpen en te produceren voor een betaalbare prijs onder het motto ‘meer design voor minder’. Modellen zijn aan te passen aan de wens van iedere afzonderlijke klant, passend bij het uitgangspunt dat iedereen moet kunnen slagen bij Montèl. De eerste winkel van Montèl werd geopend in Hilversum en was gericht op een publiek met een goede smaak, maar een bescheiden portemonnee. Baanbrekend was het nieuwe winkelconcept waarbij het begrip ‘moderne ruimtelijkheid’ veel visuele aandacht kreeg, maar ook het kiezen van een woonsfeer werd vergemakkelijkt. Montèl werd in 1986 opgericht door textielingenieur Ger Nijman, vader van de huidige hoofdontwerper van het merk, Bram Nijman.  

Overige informatie

PUUR – collectie, selected by Piet Boon 

Verkrijgbaar in de kleuren: Nature en Light Brown 

Verkoopprijzen:

Bank - € 1.399,-

Fauteuil - € 899,-

Hocker - € 499,-

Meer informatie: www.montel.nl

Publicatiedatum: 10 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties