Profielfoto van De Schouw Witgoed
De Schouw Witgoed
Nieuwe Brink 20, 1404 KB Bussum
maandag
08:00 - 17:30
dinsdag
08:00 - 17:30
woensdag
08:00 - 17:30
donderdag
08:00 - 17:30
vrijdag
08:00 - 17:30
zaterdag
08:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Vind in 3 stappen de juiste vaatwasser

U bent op zoek naar een nieuwe vaatwasser, maar waar moet u beginnen? In dit artikel helpen we je graag verder.

Stap 1: het bepalen van het juiste model

Er zijn verschillende soorten vaatwassers waar u uit kunt kiezen. De eerste stap in het vinden van de juiste vaatwasser is het bepalen van het juiste model. We onderscheiden vier verschillende modellen:

1. Vrijstaande vaatwasser
De vrijstaande vaatwasser is het meest bekende model en kan overal in de keuken worden geplaatst, zolang er maar een water- en elektriciteitsaansluiting in de buurt is. Dit model is ideaal als u geen vaste plek heeft voor een vaatwasser in uw keuken of als u in een huurwoning woont en de vaatwasser eventueel wilt meenemen bij een verhuizing.

2. Onderbouw vaatwasser
De onderbouw vaatwasser is ontworpen om onder een keukenblad te worden geplaatst en heeft geen bovenkant. Hierdoor kan het apparaat netjes worden geïntegreerd in het design van uw keuken. Hieronder vallen ook inbouw vaatwassers.

3. Half geïntegreerde inbouw vaatwasser
Een half geïntegreerde inbouw vaatwasser wordt volledig in een keukenkastje geplaatst, maar het bedieningspaneel blijft zichtbaar aan de buitenkant. Hierdoor kunt u de vaatwasser eenvoudig bedienen zonder de deur te openen. Voor dit model heeft u een frontpaneel nodig om het apparaat te laten passen bij uw keukenkastjes.

4. Een compacte vaatwasser
De compacte vaatwasser is een kleinere versie van de vrijstaande vaatwasser en is ideaal voor kleine keukens of voor mensen die weinig vaat hebben. Dit model kan op het aanrecht worden geplaatst of in een keukenkastje worden ingebouwd.

Stap 2: verdiepen in het huidige aanbod

Nu u weet welk model vaatwasser het beste bij uw situatie past, is het tijd om u te verdiepen in het huidige aanbod. Er zijn talloze merken en modellen op de markt, elk met hun eigen specificaties en functies. Hierbij kunt u denken aan het energielabel, het geluidsniveau, het aantal couverts en de verschillende programma's die de vaatwasser biedt.

Om het overzichtelijk te houden, kunt u het beste een lijstje maken met de specificaties die voor u belangrijk zijn. Denk hierbij aan de volgende punten:

Energielabel: hoe zuiniger, hoe beter voor het milieu én uw portemonnee
Geluidsniveau: vooral belangrijk in open keukens naar de woonkamer of eetkamer
Aantal couverts: hoeveel borden, glazen en bestek kunt u in één keer afwassen
Programma's: denk aan een kort programma, een extra stil programma of een eco-programma
Extra functies: (zoals automatische deuropening voor sneller drogen of een uitgestelde start)

Stap 3: Het bepalen van kwaliteit en merk

Als u eenmaal een beter beeld heeft van wat u zoekt in een vaatwasser, is het tijd om te kijken naar de kwaliteit en het merk van de vaatwasser. Er zijn veel verschillende merken op de markt, elk met hun eigen reputatie op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Enkele bekende merken zijn Bosch, Miele, Siemens, AEG en Whirlpool.

Lees online reviews en vergelijk de ervaringen van andere gebruikers om te bepalen welk merk het beste bij uw wensen en budget past. Houd er rekening mee dat een goedkoper merk op de korte termijn misschien aantrekkelijk lijkt, maar op de lange termijn meer kosten met zich mee kan brengen door een kortere levensduur of hogere reparatiekosten.

Stap 4: de uiteindelijke keuze

Met de informatie uit de voorgaande stappen kunt u nu gericht op zoek gaan naar de perfecte vaatwasser voor uw situatie. Vergelijk verschillende modellen en merken op basis van uw wensenlijstje en lees reviews om de uiteindelijke keuze te maken. Houd hierbij ook rekening met de prijs en eventuele aanbiedingen die op dat moment gelden.

Enkele tips waar u rekening mee dient te houden bij het uitzoeken van een nieuwe vaatwasser:

- Controleer of de inbouw vaatwasser onder het aanrechtblad past; meet de hoogte goed op.
- Controleer je deurtje (mits van toepassing) op de voorkant van je vaatwasser past.
- Let op de garantievoorwaarden van de fabrikant. Dit kan nog wel eens verschillen
- Vraag advies aan een specialist in de winkel of online als u twijfelt over uw keuze.