Klein van buiten, groot van binnen

45 cm brede afwasautomaten hebben ruimte voor 110 stuks vaatwerk.

03 Januari 2012

45 cm brede afwasautomaten hebben ruimte voor 110 stuks vaatwerk.

45 cm is nog nooit zo groot geweest ? – onder dit motto introduceert Siemens een nieuwe generatie van 45 cm brede afwasautomaten. De nieuwe generatie compacte afwasautomaten heeft een interne metamorfose ondergaan. Nieuw zijn de duoPower sproeiarmen. In plaats van een grote sproeiarm bestrijken nu twee kleinere sproeiarmen alle delen van de bovenkorf en daarbij kwetsbaar glaswerk. Dankzij de (bijzonder geluidsarme) iQDrive- motor behoren de -speedMatic 45-automaten nu tot energieklasse A++. Met varioSpeed, doseerAssistent, intensiveZone en varioLade is de uitrusting aanzienlijk opgewaardeerd. De nieuwe speedMatic 45-afwasautomaten bieden plaats aan maar liefst 110 stuks vaatwerk (10 couverts), exclusief bestek en kleine voorwerpen – veel meer dan de buitenafmetingen doen vermoeden.

 

Dubbel wast beter af
Speciaal voor de nieuwe 45-serie introduceert Siemens de duoPower-sproeiarmen: in plaats van één grote sproeiarm zijn onder de bovenkorf twee kleinere sproeiarmen aangebracht. Doordat de actieradius van de sproeiarmen overlappen, wordt een volledige dekking van het totaaloppervlak gegarandeerd. Dit heeft duidelijke voordelen: de bovenkorf is nu vier centimeter langer en door de precieze waterverdeling kan voorzichtiger worden afgewassen. Dit laatste is vooral belangrijk voor kwetsbaar servies zoals glaswerk.

Motor voor meer zuinigheid
Een ander pluspunt van de speedMatic 45-automaten is dat ze uitermate zuinig zijn. Dankzij de iQDrive-motor hebben ze een lager energieverbruik bij dezelfde prestaties. Bovendien garandeert de krachtige nieuwe motor met borstelloze magneetaandrijving de beste afwasresultaten en met 44 dB(A) een bijzonder geluidsarme – en vrijwel slijtagevrije – werking.

Slanke vormgeving, overvloedige uitrusting
Ook de 45 cm-varianten van de speedMatic hebben alle topfuncties aan boord. De duur van vrijwel alle programma’s kan bijvoorbeeld met behulp van de varioSpeed-optie met maximaal 50% worden ingekort. Voor het afwassen van aangekoekte pannen en ovenschalen kan met de functie intensiveZone de sproeidruk in de onderkorf worden verhoogd. Glazen en kopjes in de bovenkorf worden daarbij echter met gepaste voorzichtigheid behandeld. Een pluspunt voor gebruikers van vaatwastabletten is beslist de doseerAssistent. Deze zorgt ervoor het afwasmiddel volledig oplost en dat het afwasresultaat dus optimaal is.

Publicatiedatum: 4 januari 2012

Meer informatie: www.siemens-home.nl

Reacties