KitchenAid KDFX 6041

Schone en droge vaat in minder dan 60 minuten met revolutionaire vaatwasser KitchenAid: KDFX 6041.

KitchenAid KDFX 6041 vaatwasser

KitchenAid mag bij de meeste mensen bekend zijn vanwege haar iconische keukenrobot, weinigen weten dat het Amerikaanse keukenmerk ook de eerste vaatwasser heeft geïntroduceerd. Niet verwonderlijk dat 65 jaar na dato wederom een revolutionaire vaatwasser uit de KitchenAid stal komt. Het nieuwe paradepaardje is de KDFX 6041. In minder dan één uur levert deze KitchenAid vaatwasser perfect gewassen en gedroogde vaat dankzij de toepassing van de Dynamic Pro Clean en de nieuwe Dynamic Dry technologieën. Het toestel verbruikt bovendien tot 30 procent minder energie. De KDFX 6041 heeft dan ook energie-efficiëntieklasse A+++ toegekend gekregen.

De vaatwasser, uitgevonden door een vrouw

De historie van de KitchenAid vaatwasser gaat terug naar 1886 wanneer een gedreven, creatieve zakenvrouw, Josephine Cochrane de afwasmachine - min of meer zoals we deze nu kennen- uitvindt en patenteert. Al snel worden haar machines in gebruik genomen in grote hotels en restaurants. Zij ontwikkelt ook een versie voor het thuisgebruik. Het bedrijf van Cochrane wordt na haar overlijden overgenomen door KitchenAid. KitchenAid brengt in 1949, op basis van de eerdere ontwerpen van Cochrane, de eerste vaatwasser voor huishoudelijk gebruik op de markt, de KD-10. De afwasmachine van KitchenAid is een technologisch hoogstandje.

Dynamic Dry levert perfecte en droge vaat binnen één uur

Vandaag brengt KitchenAid een revolutionair assortiment van drie volledig integreerbare afwasautomaten. De vaatwassers zijn uitgerust met bijzonder handige en verstelbare laadsystemen, werken zeer stil, zijn uiterst efficiënt en energievriendelijk. Dankzij de toepassing van het Dynamic Pro Clean systeem verbruiken de afwasmachines minder water en middelen om de vaat schoon te maken dan andere vaatwassers. Bijzondere aandacht is er ook voor het droogproces. KitchenAid heeft daartoe de Dynamic Dry technologie ontwikkeld die het drogen efficiënter maakt en integreert deze meteen in de nieuwste KDFX 6041. Dynamic Dry perfectioneert het droogproces. Het is een unieke technologie die uitmuntende droogresultaten levert dankzij een gesloten systeem dat luchtvochtigheid verwijderd uit de binnenruimte van het toestel door middel van een condensatieproces. De activering van Dynamic Dry verkort de afwascyclus, afhankelijk van het gekozen wasprogramma, tot 35 minuten. Resultaat: perfecte en droge afwas in amper 60 minuten met tot 30 procent minder energieverbruik.

De KDFX 6041 integreerbare afwasmachine van KitchenAid kost 1.499 euro en is verkrijgbaar bij de officiële KitchenAid verkoopadressen.