Tomado TDF5001B - Frituurpan - 5 liter - Koude zone

De Tomado TDF5001B is een extra ruime frituurpan met een inhoud van 5 liter. Hij is geschikt voor een bakcapaciteit van 1000 gram.

De Tomado TDF5001B is een extra ruime frituurpan met een inhoud van 5 liter. Hij is geschikt voor een bakcapaciteit van 1000 gram. De temperatuur stel je gemakkelijk in met de draaiknop tot maximaal tot 190°C. De frituurpan is perfect wanneer je bijvoorbeeld frites en snacks tegelijk wilt frituren, dankzij de 2 mandjes naast elkaar. Wil je een grote hoeveelheid frites tegelijk bakken, kies dan voor de grote mand. Frituren met een koude zone is direct een stuk gezonder, omdat de olie langer vers blijft in de pan. Het verwarmingselement hangt direct in de olie, waardoor je maaltijd ook nog eens lekker knapperig wordt!

Productvoordelen van de Tomado TDF5001B:

  • Inhoud: 5 liter
  • Koude zone technologie
  • Kabelopbergsysteem
  • 1 groot mandje en 2 kleine mandjes
  • Uitneembare binnenpan voor de juiste reiniging
  • Instelbare temperatuur
  • Stabiel dankzij de antislipvoetjes
  • 2000 watt vermogen
  • 2 jaar garantie bij Tomado

Design
De frituurpan en de deksel zijn gemaakt van zwart rvs in combinatie met zwarte kunststof details. De deksel heeft een ‘cool touch’ handgreep. Dit betekent dat je de deksel gewoon kunt optillen zonder je handen te verbranden. Er worden 3 manden meegeleverd. 2 losse en 1 mand voor grotere hoeveelheden frites. Daarnaast heeft de frituurpan antislipvoetjes, zo staat hij extra stevig.

Gezonder frituren dankzij koude zone
Een probleem van veel friteuses is dat restjes in het hete vet terecht komen en dan bij elk gebruik verbranden. Bij een frituurpan met een koude zone wordt het verwarmingselement direct in het frituurvet geplaatst. Het element bevindt zich dan ca. 2 cm boven de bodem van de kuip. Doordat de warmte van het element naar boven straalt, ontstaat er onder het element een koude zone. De temperatuur van deze zone is daardoor lager dan elders in de binnenpan. Omdat verbranding pas bij hogere temperaturen plaatsvindt, zullen de frituurrestjes, die in de koude zone zinken, niet verbranden. Resultaat: het vet gaat langer mee en frituurluchtjes blijven minimaal.

Deksel met kijkvenster
Deze frituurpan heeft een deksel met kijkvenster. De deksel zorgt ervoor dat het frituurvet in de pan blijft en niet je hele keuken onder spettert. Eenmaal afgesloten is het dankzij het kijkvenster toch mogelijk om je snacks goed in de gaten te houden.

Instelbare temperatuur
Met de draaiknop stel je eenvoudig de temperatuur in van 140 tot 190°C. Wanneer de frituurpan op temperatuur is, geeft het handige indicatielampje naast de draaiknop dit aan. Het verwarmingselement hangt direct in het vloeibare frituurvet voor een optimale temperatuurregeling.

Gemakkelijk te reinigen
De frituurpan is helemaal uit elkaar te halen, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. De binnenpannen zijn uitneembaar, hierdoor kan je gemakkelijk het vet verversen. Alle onderdelen zijn gemakkelijk met een sopje af te wassen. De buitenkant is met een vochtige doek af te nemen, zodat ook daar de frituurpan niet vettig wordt.